Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Kondycja techniczna GT z "drugiej" ręki.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

jeżeli dobrze krecony to pokaże 0.
    jeśli zrobiony bele jak to połączeniu w kompem silnika pokaże inny, w body kompie inny.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mushroom
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    Alfa Romeo GT JTD

Domyślnie

czli zawsze jak pokazuje zero to znaczy, ze byl krecony?

Użytkownik Embrion
    Auto
    GT JTDm

Domyślnie

Właśnie jak to jest z tym 0 w przebiegu? Po pierwszym podłączeniu FESa w rubryce hodometr widniało 0 km. Później kilkakrotnie jeszcze, przy okazji diagnostyki, sprawdzałem tą rubrykę i mimo zwiększającego się przebiegu ciągle świeciło 0 km. Jakieś pół roku temu, z niewiadomej mi przyczyny, nagle hodometr zaczął zliczać kilometry i teraz mam tam jakąś śmieszną wartość przebiegu.

Chciałem jeszcze dodać, że moja GTka posiada DPF i w FESie jest opcja hodometr od ostatniej wymiany DPF. Wartość wyświetlana pokrywa się ze stanem licznika samochodu. Więc chyba nie ma co się przejmować niskim lub zerowym przebiegiem z hodometru?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

wymiany czy wypalenia ?

jak est 0 to kręcona bądz ASO grzebało w ECU. Można to sprawdzić łącząc się z innymi centrlkami i tam sprawdzać wartość przebiegu.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

bądź nasz programik ( różne rzeczy już widziałem ) po prostu sobie nie radzi i tyle i pokazuje 0

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    była:GT Q2 1.9, Mito 1.4TB Jest:KIA Sportage XL AWD AT 2.0 CRDi, Honda HRV 1.5 i-VTEC CVT Executive

Domyślnie

a mi przy przebiegu 125tys pokazuje 25 :/ i za cholerę już wogóle tego nie rozumiem kumplowi z przebiegiem 70tys pokazuje.... 25... normalnie albo ja głupi albo to to głupio pokazuje

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Tak czy inaczej warto sprawdzić realność przebiegu zarówno podlaczajac pod złącze diagnostyczne, jak również wizualnie zużycie elementów wnętrza.
    zgadza się, tylko niech kolega się nie sugeruje tak bardzo tymi elementami. Ja np. kupiłem auto z zupełnie niewytartą kierownicą, a po niespełna roku nadawała się do ponownego obszycia. Mam po prostu pumex albo papier ścierny w łapach Także często bywa to indywidualna kwestia. Ale fakt- warto zwrócić na to uwagę, bo jeżeli więcej elementów będzie wytartych, np. Fotele, pasy, przyciski na kierownicy (jeżeli ma) i na radiu, to faktycznie coś moze być nie tak.

Ja se zastanawiałem ostatnio nad kupnem GT z 2,0 JTS, ale znajomy mechanik spec od włoskich aut, powiedział, że wolałby V6. Z 2,0 jest ten mankament, że trzeba dbać o silnik i jest on wdzięczny wtedy, gdy poprzedni właściciel o niego dbał. A V6 to podobno mocne silniki nie do zajechania. Z przebiegiem, to tak jak pisał Drifter- często są to auta weekendowe, są mocniej ekploatowane, ale krócej i rzadziej