jeżeli dobrze krecony to pokaże 0.
jeśli zrobiony bele jak to połączeniu w kompem silnika pokaże inny, w body kompie inny.
jeżeli dobrze krecony to pokaże 0.
jeśli zrobiony bele jak to połączeniu w kompem silnika pokaże inny, w body kompie inny.
czli zawsze jak pokazuje zero to znaczy, ze byl krecony?
Właśnie jak to jest z tym 0 w przebiegu? Po pierwszym podłączeniu FESa w rubryce hodometr widniało 0 km. Później kilkakrotnie jeszcze, przy okazji diagnostyki, sprawdzałem tą rubrykę i mimo zwiększającego się przebiegu ciągle świeciło 0 km. Jakieś pół roku temu, z niewiadomej mi przyczyny, nagle hodometr zaczął zliczać kilometry i teraz mam tam jakąś śmieszną wartość przebiegu.
Chciałem jeszcze dodać, że moja GTka posiada DPF i w FESie jest opcja hodometr od ostatniej wymiany DPF. Wartość wyświetlana pokrywa się ze stanem licznika samochodu. Więc chyba nie ma co się przejmować niskim lub zerowym przebiegiem z hodometru?
wymiany czy wypalenia ?
jak est 0 to kręcona bądz ASO grzebało w ECU. Można to sprawdzić łącząc się z innymi centrlkami i tam sprawdzać wartość przebiegu.
a mi przy przebiegu 125tys pokazuje 25 :/ i za cholerę już wogóle tego nie rozumiemkumplowi z przebiegiem 70tys pokazuje.... 25...
normalnie albo ja głupi albo to to głupio pokazuje
![]()
zgadza się, tylko niech kolega się nie sugeruje tak bardzo tymi elementami. Ja np. kupiłem auto z zupełnie niewytartą kierownicą, a po niespełna roku nadawała się do ponownego obszycia. Mam po prostu pumex albo papier ścierny w łapachTakże często bywa to indywidualna kwestia. Ale fakt- warto zwrócić na to uwagę, bo jeżeli więcej elementów będzie wytartych, np. Fotele, pasy, przyciski na kierownicy (jeżeli ma) i na radiu, to faktycznie coś moze być nie tak.
Ja se zastanawiałem ostatnio nad kupnem GT z 2,0 JTS, ale znajomy mechanik spec od włoskich aut, powiedział, że wolałby V6. Z 2,0 jest ten mankament, że trzeba dbać o silnik i jest on wdzięczny wtedy, gdy poprzedni właściciel o niego dbał. A V6 to podobno mocne silniki nie do zajechania. Z przebiegiem, to tak jak pisał Drifter- często są to auta weekendowe, są mocniej ekploatowane, ale krócej i rzadziej![]()