Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Kondycja techniczna GT z "drugiej" ręki.

s.straszewski
    Gość

Arrow Kondycja techniczna GT z "drugiej" ręki.

Codziennie przeglądam wiele ogloszeń sprzedaży GT. Interesuje mnie silnik V6.
    Ostatnio śledzę głównie zagraniczne (mobile.de etc) gdyż w kraju niedostatek...
    I teraz pytanie- wiele GT z V6 ma przebiegi rzędu 70-100 tys km.
    Na ile to może byc realne?
    Czy takie np 8 letnie GT z widlastą szóstką mogą być tykajaca bombą? (stan techniczny)
    czy raczej będą bardziej zadbane aniżeli ich odpowiedniki z JTS lub dieslem?
    Na ile "pakowanie się" w taki model jest sensowne?

Nie ukrywam, że marzy mi się taka AR ale może lepiej poszukać V6 w innej marce?...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy to z przebiegało bywa różnie. Jednak w przypadku V6 jest to możliwe gdyż te auta często służą jako drugie przez co nie tluka dużo kilometrów. Widziałem już nawet auto które przez około 5lat zrobiło poniżej 5tys. Tak czy inaczej warto sprawdzić realność przebiegu zarówno podlaczajac pod złącze diagnostyczne, jak również wizualnie zużycie elementów wnętrza. W przypadku VY to często kupują je ludzie z głową na karku i dbają o te auta lepiej niż o siebie . Co do V6 innych marek to na w oplu nie robiło ono takiego wrażenia jak w AR. No i ten widok pod maską.... Z wypolerowanymi baranami. Robi wrażenie.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wroclaw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

z tego co wiem to na paprotnej we wroclawiu chlopaki serwisuja gt v6 i jest do sprzedania ( auto przyjezdza do nich spoza wroclawia ). spory przeglad ostatnio przeszlo i podobno tylko sprzeglo jest do wymiany.
    cena nie znam ale rocznik to bodajze 2004 badz 2005.
    zadzwon do nich i sie wypytaj. informacja sprzed tygodnia.
    Pasja...
    Dla jednych zwykła maszyna...dla niektórych życiowa pasja...a także miłość...

Użytkownik Romeo Avatar dadasiek
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    :-)

Domyślnie

http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...6_3_2_24v.html

nie wiem czy kolega ma ją jeszcze na sprzedaż, ale napisz/zadzwoń.

tak wypieszczonej V6 możesz szukać ze świecą :-)

pozdrawiam,
    Adam

DISCO VOLANTE
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał s.straszewski Zobacz post
    Codziennie przeglądam wiele ogloszeń sprzedaży GT. Interesuje mnie silnik V6.
    Ostatnio śledzę głównie zagraniczne (mobile.de etc) gdyż w kraju niedostatek...
    I teraz pytanie- wiele GT z V6 ma przebiegi rzędu 70-100 tys km.
    Na ile to może byc realne?
    Kolego jak tak będziesz podchodził do tematu to prawdopodobnie nigdy nie kupisz swojej wymarzonej V6tki. Dlaczego wszyscy patrzą na suche cyfry - przebieg. Przebieg to przebieg. Żadne cyferki na tablicy , żadna książka serwisowa i żaden czujnik lakieru nie zastąpi wprawnego oka. Zawsze to powtarzam. A wiem o czym mówię,bo zajmuję się handlem autami ponad 7 lat, a mój ojciec ponad 20 lat... Jeśli mały przebieg to źle,bo budzi w Tobie podejrzenia, jeśli duży czyli ponad 200 tys., to też źle,bo za duzo... To zastanów się jakiego Ty auta szukasz, cudów nie ma ,a z takim podejściem nie kupisz auta.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

Cytat Napisał DISCO VOLANTE Zobacz post
    To zastanów się jakiego Ty auta szukasz, cudów nie ma ,a z takim podejściem nie kupisz auta.
    zgadzam się z kolegą. najpierw trzeba jechać obejrzeć dokladnie auto (jechać na spokojnie bez jarania się). z autami to jest tak, że jeden samochód bedzie wygladał jakby miał ze 400tysi a ma dopiero nakręcone 100. wszystko zależy od poprzednich wlaścicieli. Osobiście mam nakręcone w GT 214tysi a wygląda i jeździ jakby miała 100 mniej. . Także dobrze się zastanów. Mysle, że możesz spokojnie szukać auta z przebiegiem 200tyś. ale z faktycznym przebiegiem, i po właścicielu który dbał. Pamiętaj- najgorszy doradca to "jaranie się" na widok wymarzonego auta, wtedy ciężko zauważyć mankamenty i kupuje się na oślep.
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................

rafR1
    Gość

Domyślnie

Tylko nie którzy uważają że 2004 i 200 tys. w dieslu to nienormalny przebieg

Użytkownik Maniak resoraków Avatar semri
    Mieszka w
    Bydgoszczy
    Auto
    166 3.2 V6 Ti

Domyślnie

200kkm to średnio 25kkm rocznie, toż to mało użytkowany samochód za granicą przy ichnich autobanach.
    Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar eliano55
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa GT 1.9 jtd

Domyślnie

200 tys w dizlu ktory smiga na autobanie to lepsza rzecz niz 100 tys ciagle w miesice na krotkich dystansach, ciagle zimny silnik pracujacy etc.
    CO DO v6
    Jak rozumiem jest to najlepszy silnik w GT? A stan auta nie ocenisz inaczej jak WIDZĄC GO, DOTYKAJĄC GO, JADĄC NIM. Każda inna informajca jest szumem który zaburza prawde. Ale hej, twoja decyzja.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

Dołączę się z małym pytaniem bo nie orientuje się w temacie jak sprawa wygląda w alfach.
    W alfie GT po podłączeniu kompem pokarze nam prawdziwy przebieg bądź 0 ( jak było kiedyś 156) czy już są fachowcy i kręcą jak chcą z przebiegiem ??
    Wiem ze VW to żaden problem, sam raz widziałem takie coś na żywo ( czas około 5 minut, koszt około 40 zł )
    I nie ważne gdzie by się nie sprawdziło będzie pokazywało wklepany przebieg, dla tego w życiu nie uwierzę w żaden przebieg w samochodzie z grupy VW.