a jakieś inne sposoby kod silnika ?bo głowica odpada bo część zamienna chyba że po pompie olejowe
a jakieś inne sposoby kod silnika ?bo głowica odpada bo część zamienna chyba że po pompie olejowe
kolego tak jak ktoś tu napisał -zmierz srednice tłoka - jesli nie bedzie to 83 mm(jak dla 2.0) to pozostaną dwie mozliwosci 1.6 lub 1.8
pytanie dla znawców: czym realizowany jest skok tłoka w 1.6/1.8 , wykorbieniem wału czy wysokościa korbowodu?
wysokość korbowodu do 1.6 jestem w stanie zmierzyć i podac.
to wał definiuje skok
wysokość wykorbienia to połowa skoku
Ostatnio edytowane przez mac!ek ; 27-12-2012 o 20:29
no to d..a, a myslałem ze tedy sie da to rozwiązac...
to pozostaje albo zmierzyc skok tłoka albo dojsc po nr z wału korbowego
Ostatnio edytowane przez Alfaauto ; 27-12-2012 o 20:30
kazik ale masz ten wał???
wystarczy zmierzyć![]()
Sprawa załatwiona silnik 1.6 co za dziadostwo hehe
kolego po czym sie dowiedziałes ze to 1.6?i jak sie domyslam miałes w nim wałki od 1,8/2,0 ?
Ja u siebie tak mam bo poprzedni włascicil postanowi alfe wzmocnic wstawiajac wyzsze(?) krzywki ale ja sie zastanawiam czy taki zabieg nie pogorszył reakcji silnika w dolnych partiach obrotów...:/
kolego to auto całe dziwn ejakieś bylo.Wałek ssący taki sam jak 1.8/2.0 ale wydechowy już od 1.6 a wał dałem to gościa co robi szlif i tam wyszło.Cieszyłem się jak na panewce był nr myślę sprawdzę w programie i wiem co mam,a tu mi pokazało że panewki w ts takie same
pewnie było tak ze krzywki na wałku ssacym sie wytarły (czasem tak sie dzieje w ts - np ja zmieniałem wałek i tez ssacy)poprzedni własciciel kupił drugi wałek nie upewniając sie czy dobrał własciwy do pojemnosci , a jak sie juz pewnie zorientował to załozył to co kupił aby kasy na drugi nie topic...