E tam. Dolny wahacz będziesz miał do wymiany zapewne. Nie, żebym Cię straszył, ale przestawiona zbieżność nie powodowałaby przecież ściągania a jedynie inne ustawienie kierownicy przy jeździe na wprost.
E tam. Dolny wahacz będziesz miał do wymiany zapewne. Nie, żebym Cię straszył, ale przestawiona zbieżność nie powodowałaby przecież ściągania a jedynie inne ustawienie kierownicy przy jeździe na wprost.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
jak tył tak jak u mnie to po raz kolejny stawiam browara że wahacz jest wygięty
ale nie płacz - chyba w 166 tył wahacz nie jest sporo droższy od 156/GT
mnie drożej wyszła robota + geo ( przód , tył ) niż sam wahacz :-)
- - - Updated - - -
fucel - miałem dokładnie to samo ( lewy tył ) , ty piszesz że felga ok bo na oponę poszło - ale ... mogła opona przejąć uderzenie samo ale mogło ją "zkrzywić " w osi ( ja tak miałem ) i niestety felga do kibla
u mnie było tak jak pisałem wcześniej :
felga w osi - kibel
wahacz - kibel
geo - do zrobienia
łozysko - kibel - wymiana ( po kilku dniach się odezwało - no ale co się dziwić jak strzał był boczny )
Widze ladne koszta mnie czekaja za moja glupote. Fela u mnie byla sprawdzona na wulkanizacji, wiec raczej odpada z listy wydatkow. Mam nadzieje, ze to nie bedzie nic wielkiego - trzymajcie kciuki. Niebawem sie okaze...![]()
Ostatnio edytowane przez Fucel ; 03-01-2013 o 11:15
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Byłem dzisiaj u wulkanizatora. Opona good, felga - równiutka..
Rzucili okiem na pozostałe rzeczy.. stwierdzili.. ze na oko wszystko jest ok. Mimo tego oczywiście w przyszłym tygodniu zamierzam odstawić auto na serwis.
Moja 166 jedzie prosto. Nie ściaga - przekręciła się kierownica po prostu. Nawet jak jest krzywo i ją puszcze to jedzie auto prosto - kierownica zostaje nieruchomo krzywo.
pewnie wystarczy wyregulować, ale pewnie to nigdy na pewnohaha
czekamy na kolejne wieści z warsztatu
verdebiancorosso
ja też bym stawiał na drążek. U mnie w podobnym przypadku tylko felga krzywa i porysowana, poza tym nic![]()
W tej sytuacji w najgorszym razie drążek kierowniczy, ale pewnie raczej tylko końcówka. I jeśli to małe odkształcenie to regulacja powinna rozwiązać problem.
Jeśli nic faktycznie nie ściąga to nic ważnego nie pokrzywiłeś, czyli kilkadziesiąt zł załatwi sprawę.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Czyli koledzy czekamy na ostateczny werdykt wahacz czy drążek układu kierowniczego.