Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Problem z odpalaniem.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Wymień ten czujnik położenia wału bo jeżeli jest problem z odpalaniem na ciepło (krótki postój) to będzie on przyczyną.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

SpeKu
    Gość

Domyślnie

W czwartek wymienię czujnik i dam znac

Użytkownik Pirat drogowy Avatar alfagawrys
    Mieszka w
    Zgierz/Łódź/Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105KM [98']

Domyślnie

mogę przytoczyć jeszcze swój przyklad, moglo sie wydawac ze to cos powaznego, a to poprostu jeden z czerwonych przekaźników przy akumulatorze. Był zaśniedziały i nie zawsze stykał, czasem odpalał czasem nie. Wszystkie wyczyścilem i do teraz gra gitara ))

Użytkownik Rowerzysta Avatar grosii
    Mieszka w
    TLW
    Auto
    AR33 1.5, AR33 1.7, 146 1.7 16v, 156 1.6TS, AR 166 2.4, 166 FL 2.4 jest 159 2.4 TI, Giulietta QV

Domyślnie

postaram sie pomóc
    1. wyczyść wszystkie gniazda przekaźników koło akumulatora (przed akumulatorem)
    2. sprawdź czy czujnik położenia wału nie złapał opiłków (trzeba go wykręcić i zobaczyć)
    3. jak nie bedzie chciała odpalić to zwróć uwagę czy podczas kręcenia chodzi pompa paliwa (bedziesz ja słyszeć przez chwile jak puścisz kluczyk)
    4. czujnik temperatury płynu chłodniczego do sprawdzenia, ew do wymiany (lubią często głupieć)
    A nie czuć zapachu gazu jak nie chce odpalić? mogą też wtryskiwacze gazowe sie podwieszać...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Danek
    Mieszka w
    Gdańsk/Debrzno
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 1,9jtdm Była Alfa Romeo 156 2.0TS 2000r.

Domyślnie

Kurde....nie odpalaj na pych. Tym bardziej TS-a. Chyba że masz full kasy

SpeKu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alfagawrys Zobacz post
    mogę przytoczyć jeszcze swój przyklad, moglo sie wydawac ze to cos powaznego, a to poprostu jeden z czerwonych przekaźników przy akumulatorze. Był zaśniedziały i nie zawsze stykał, czasem odpalał czasem nie. Wszystkie wyczyścilem i do teraz gra gitara ))
    Wszystkie styki przy akumulatorze sprawdzone i wyczyszczone. Jeszcze myślałem żeby sprawdzić masę, która podobno jest podłączona do obudowy sprzęgła ale na razie nie mam tam dostępu

Cytat Napisał grosii Zobacz post
    postaram sie pomóc
    1. wyczyść wszystkie gniazda przekaźników koło akumulatora (przed akumulatorem)
    2. sprawdź czy czujnik położenia wału nie złapał opiłków (trzeba go wykręcić i zobaczyć)
    3. jak nie bedzie chciała odpalić to zwróć uwagę czy podczas kręcenia chodzi pompa paliwa (bedziesz ja słyszeć przez chwile jak puścisz kluczyk)
    4. czujnik temperatury płynu chłodniczego do sprawdzenia, ew do wymiany (lubią często głupieć)
    A nie czuć zapachu gazu jak nie chce odpalić? mogą też wtryskiwacze gazowe sie podwieszać...
    1. jak wyżej
    2. to spróbuje w czwartek
    3. pompa działa, słychać ją i mierzony był prąd
    4. gdzie jest ten czujnik?
    A gazem trochę czuć tylko ze jak się go przełączy na benzynę to i tak nie łapie

Użytkownik Rowerzysta Avatar grosii
    Mieszka w
    TLW
    Auto
    AR33 1.5, AR33 1.7, 146 1.7 16v, 156 1.6TS, AR 166 2.4, 166 FL 2.4 jest 159 2.4 TI, Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał SpeKu Zobacz post
    Wszystkie styki przy akumulatorze sprawdzone i wyczyszczone. Jeszcze myślałem żeby sprawdzić masę, która podobno jest podłączona do obudowy sprzęgła ale na razie nie mam tam dostępu

1. jak wyżej
    2. to spróbuje w czwartek
    3. pompa działa, słychać ją i mierzony był prąd
    4. gdzie jest ten czujnik?
    A gazem trochę czuć tylko ze jak się go przełączy na benzynę to i tak nie łapie
    czujnik temperatury jest na obudowie termostatu
    mogą wtryskiwacze gazowe nie trzymać... za duża dawka i dlatego nie pali, benzyna i gaz na raz

SpeKu
    Gość

Domyślnie

Wymienilem dzisiaj ten czujnik na zamiennik firmy EPS i cały czas wywalało błąd na tym nowym. Wsadziłem stary i nie było błędu. Jak mierzyłem nowy czujnik to miał 500 Ohm zamówiłem nowy czujnik z innej firmy na jutro. Jest możliwe że, trzeba go wymienić tylko na oryginał? Nibardzo podoba mi sie wydać 550 zł :/