Wymień ten czujnik położenia wału bo jeżeli jest problem z odpalaniem na ciepło (krótki postój) to będzie on przyczyną.
Wymień ten czujnik położenia wału bo jeżeli jest problem z odpalaniem na ciepło (krótki postój) to będzie on przyczyną.
W czwartek wymienię czujnik i dam znac
mogę przytoczyć jeszcze swój przyklad, moglo sie wydawac ze to cos powaznego, a to poprostu jeden z czerwonych przekaźników przy akumulatorze. Był zaśniedziały i nie zawsze stykał, czasem odpalał czasem nie. Wszystkie wyczyścilem i do teraz gra gitara))
postaram sie pomóc![]()
1. wyczyść wszystkie gniazda przekaźników koło akumulatora (przed akumulatorem)
2. sprawdź czy czujnik położenia wału nie złapał opiłków (trzeba go wykręcić i zobaczyć)
3. jak nie bedzie chciała odpalić to zwróć uwagę czy podczas kręcenia chodzi pompa paliwa (bedziesz ja słyszeć przez chwile jak puścisz kluczyk)
4. czujnik temperatury płynu chłodniczego do sprawdzenia, ew do wymiany (lubią często głupieć)
A nie czuć zapachu gazu jak nie chce odpalić? mogą też wtryskiwacze gazowe sie podwieszać...
Kurde....nie odpalaj na pych. Tym bardziej TS-a. Chyba że masz full kasy
Wszystkie styki przy akumulatorze sprawdzone i wyczyszczone. Jeszcze myślałem żeby sprawdzić masę, która podobno jest podłączona do obudowy sprzęgła ale na razie nie mam tam dostępu
1. jak wyżej
2. to spróbuje w czwartek
3. pompa działa, słychać ją i mierzony był prąd
4. gdzie jest ten czujnik?
A gazem trochę czuć tylko ze jak się go przełączy na benzynę to i tak nie łapie
Wymienilem dzisiaj ten czujnik na zamiennik firmy EPS i cały czas wywalało błąd na tym nowym. Wsadziłem stary i nie było błędu. Jak mierzyłem nowy czujnik to miał 500 Ohm zamówiłem nowy czujnik z innej firmy na jutro. Jest możliwe że, trzeba go wymienić tylko na oryginał? Nibardzo podoba mi sie wydać 550 zł :/