jadę dziś na diagnostykę. Zobaczymy co nie padło![]()
jadę dziś na diagnostykę. Zobaczymy co nie padło![]()
Grzesiek jak jedziesz na diagnostykę to wejdź pod auto i spisz numer amortyzatora lub zrób fotkę żeby numer był widoczny.
PRE2ES czytasz w myślach
- - - Updated - - -
więc padł prawy amortyzator, i do tego tuleje wahaczy tylnych w środkowej części auta. Nr amortyzatora 040523B
- - - Updated - - -
szukałem amortyzatorów i nie ma modelu mojego silnika, jest Q4 - co to jest?
Q4 to napęd na 4 łapy
a dlaczego do sedana, czym się to różni?
czy wymieniając amortyzatory i sprężyny na standardowe (nowe) ma znaczenie jakie to zawieszenie obniżane czy standardowe?
na co jeszcze mam zwrócić uwagę.
- - - Updated - - -
Sprawdziłem ceny, cały nowy komplet amory monroe i sprężyny DDR = 950zł.
Co sądzicie o założeniu używki w dobrym stanie. Mniej o 6 setek.
Grzesiek ale w końcu masz to nivo czy nie? Bo ten numer amora co spisałeś to jakiś dziwny. Widziałeś sam amortyzator? Looknij tutaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...e_super-4.html
tam masz zdjęcia. Jeśli masz nivo to szukasz używanej kolumny od sedana. No i musisz wiedzieć czy mas Sportpack czy standard bo albo będziesz miał tył za wysoko albo za nisko.
Właściwy numer masz wyżej. Widzisz taki żółty pasek? To tam wyżej masz oznaczenia. Ale już widzę że masz nivoByś przegrał flaszkę
Teraz musisz tam zanurkować i spisać właściwy numer żeby wiedzieć czy masz SP czy standard. Wtedy będziemy działać dalej
![]()
Ostatnio edytowane przez PRE2ES ; 15-01-2013 o 15:51
ok. Jak mam już to cale NIVO to nie chce go sadzać na ziemi tylko by był wyżej, tak jak mam przód.
Grzesiek tył Ci siedzi bo masz rozwalone nivo, masz 3 opcje:
1. Kupić nowe nivo - 1700 zł/szt.
2. Kupić nowe amory, sprężyny, poduszki - ok. 800 zł.
3. Kupić używki, całe kolumny od wersji sedan - cena od 100 zł w górę od strony.
Po każdej operacji tył będziesz miał wysoko, jednak do każdej z tej operacji musisz wiedzieć czy masz NIVO sportpack czy standard. Dlatego musisz spisać numer który jest na etykiecie z żółtym paskiem a nie wybity na amorze. Ja obstawiam że jest SportPack bo normalne ma chyba pomarańczowy pasek, ale tego nie jestem pewien. Bez numeru amora nie jestem Ci w stanie w niczym dalej pomóc.