Tak właśnie piszą Ci którzy myślą że forum jest po to żeby ciągle memłać to samo w kółko. W dodatku są z reguły krótko albo mało na forum. Nie rozumiem awersji większości osób do używania szukajki. Ja jakoś też kiedyś zaczynałem na tym forum i jakoś NIGDY nie potrzebowałem zadać pytania które już było. Fakt że czasami się naszukałem. Ale do cholery w większości wypadków odpowiedzi się znajdują w 20-60s więc nie róbcie (Ci co marudzą) z siebie takich ofiar potrzebujących pomocy. Sami sobie szkodzicie bijąc pianę cięgle o tym samym. Niektórzy potrafią sięgnąć zenitu z lenistwem i zakładają tematy tej samej treści co kilka linijek lub stronę wcześniej. Są fora na których przypada więcej modów na dział i są bardziej skrupulatni (nie będę tu reklamować for) i tam temat skopka od razu by wylądował w koszu z ostrzeżeniem. A tu się pitolimy grzecznie z uwagami o co są wielkie obiekcje.........
To tak ogólnie nie do konkretnych osób.
A to że czasami się pojawiają zbędne komentarze to się zgodzę.
Najprostszy domowy sposób już przedstawił piotrix. Tak jak już wspomniałem (w innym temacie) mogę wykonać projekt z dokumentacją techniczną na taką rozpórkę. Razem z obliczeniami. Tylko potrzebna jest tu jakaś współpraca bo ja tego nie wykonam. Poza tym nie chce mi się tego projektować tylko po to żeby tuzin ludzi "pseudo" zainteresowanych wypisywało swoje filozofie a i tak nikt tego nie zrobi.