Czyli raczej zatankuj do pełna i pojeździj ze 100km i znowu zatankuj
jedyne miarodajne pomiary spalania odbywają się na stacji benzynowej przy kasie
U mnie w podpisie masz link do motostat - możesz zerknąć jak to się u mnie rozkłada.
Czyli raczej zatankuj do pełna i pojeździj ze 100km i znowu zatankuj
jedyne miarodajne pomiary spalania odbywają się na stacji benzynowej przy kasie
U mnie w podpisie masz link do motostat - możesz zerknąć jak to się u mnie rozkłada.
@ Mój ALF
Mogłeś akurat wcześniej stanąć pod górkę, a teraz z górki i pływak był w innym położeniu i stąd masz różne mylące wskazania.
Ja mam teraz w Poznaniu na krótkich odcinkach 5-8km ok 9-9.5L/100km. Jak było ciepło to tak z 7L/100km.
Mi tez teraz spala ok 10l ale jezdze na odcinkach max 5km w miescie. Poczekam do wiosny i zobacze. Ale i tak te silniki srednio spalaja w tej budzie 8,5l po miescie wiec myslze ze 10 teraz przy tak krotkich odcinkach to normalna sprawa
Przecież gdyby leciało Ci spod baku widziałbyś plamy na ziemi? Nawet jak mówisz pali Ci tak dużo to powinno ulać się sporo - a olej napędowy jest tłusty więc tak szybko by nie "wsiąkł" w podłoże...
Witam.Nie chcę otwierać nowego tematu.więc podpinam się do tematu.
Moja lala troszkę za dużo pali.Wlałem po korek i po 100 km dolałem i się przeraziłem,wypiła 11 litrów.Zrobiłem loga i nie co jest nie tak? Może ktoś mi podpowiedzieć czym spowodowane może być?![]()
z przeplywką jet chyba coś nie tak mierzona masa powietrza 40 mg a powinna wynosić około 300mg. masz jakieś błedy??
Nie wyświetliło mi żadnego błędu.Napiszę co zrobiłem. Był czyszczony . EGR. Czujnik doładowania.Nie kopci,nie stracił na mocy.Jutro przejrzę przepływkę.
Ja po czyszczeniu czujnika overboost też miałem klocki ze spalaniem, ale po jakimś czasie się uspokoiło.
Wczoraj Zrobiłem test wtrysków i wszystkie prawie identycznie się zachowują Test wykonałem przez 1 minutę na 10-tkach strzykawkach .
Nie wiem czy nie za szybko się napełniają?Możecie opisać co sądzicie? Wczoraj przejrzałem wszystkie przewody turbo i jest ok.
Przepływomierz już zamówiłem-w tygodniu przyjdzie. Dziś rozbiorę EGR i przejrzę.