Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Tabu?? Zakup rozbitej?

Użytkownik Embrion
    Auto
    147 JTDM

Domyślnie Tabu?? Zakup rozbitej?

Witam serdecznie.

W ciągu ostatnich 2 miesięcy widziałem już z kilkanaście Alf 147 z różnych roczników i ŻADNA słownie żadna nie była bezwypadkowa, a większość egzemplarzy po konkretnym dzwonku (test miernikiem itd.).
    W związku z tym zaświtała mi myśl zakupu rozbitego auta, aby szlachetnie przywrócić mu życie... Przynajmniej będę może widział, jak była rozbita... I teraz mam tu takie coś...
    http://carpoint-polska.otomoto.pl/al...C35544489.html

Obadaliśmy toto miernikiem, obstukaliśmy... Maska i lampa do wymiany, błotnik może by się dało podklepać, nie wiem jak z przednim pasem, z tyłu pęknięty zderzak i wgniecenie, ale auto byłoby na pewno na 2-3 lata dla mnie, a w tym czasie spokojnie bym je sobie zrobił...
    Czy to w ogóle ma sens??? Jak myślicie?

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

moje dzwonów nie miało, ale miało malowane co nieco, a znam poprzedniego właściciela .. więc nie wiem czy to taka tragedia... więc teoretycznie nie mam szans na sprzedaż auta 12 letniego bo na mierniku wyjdzie kilka elementów malowanych ... ba, ktoś pzydzwonił mi na parkingu w tył auta i na wiosne mam do malowania zderzak i klape (oczywiście monitoring uszkodzony bez mozliwości odczytu) a jak wystawie je za 5tyś to nikt nie kupi tym bardziej bo uzna że to zlepek trzech alf

Użytkownik Embrion
    Auto
    147 JTDM

Domyślnie

No, wiadomo że chodzi też o to, że ta akurat ma rocznik młody, więc się podoba... Potrzebuję 5 drzwi. Klepnięte i zrobione dla mnie nie tragedia, więc nad taką myślę... Oglądałem różne i albo szpachla pękała, albo coś innego, albo cena do rocznika za wysoka przy małych mankamentach... Do niedawna w ogóle nie brałem Alfy pod uwagę, ale cóż

P.S. Twojego nie widziałem, he he

Użytkownik Embrion
    Auto
    147 JTDM

Domyślnie

Cóż...
    Jakoś tak dziwnie się złożyło, że autko właśnie pojechało... Przypadek? Zazwyczaj nie jestem fanem teorii spiskowych, ale jak to jest, że stało tyle czasu, wczoraj dałem tę prośbę o poradę, a dzisiaj już ją ktoś wziął???
    Teraz już będę wiedział, że takie prośby na tym forum to zwykła jeleniada...
    I serdeczne "kij w oko" w wersji więziennej temu kto przeczytał, pojechał i ją podp..., bo jeśli tak było, to to pewnie też przeczyta.

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

Czyli uważasz, że na forum jest złodziej? no nie ładnie tak ... trzeba było zadzwonić do gościa i zapytać, może od tygodnia już czekała na kogoś kto obiecał odebrać... jeżeli w aucie podłoga jest prosta, nie ściąga i tak dalej, a masz znajomego blacharza to się bierze maluje i chwali znajomym że nowa bezwypadkowa. takie życie

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Raczej przypadek, jak widzisz coś dobrego to zamiast się pytać i zastanawiać kupujesz, bo jak jest takie świetne to nie tylko ty to zauważyłeś. Na placu koleś ma jeszcze GT- oglądałeś ją, po fotkach była by to lepsza inwestycja niż 147. Co prawda obie strony do roboty, ale jest potencjał

Użytkownik Embrion
    Auto
    147 JTDM

Domyślnie

Jakby ktoś miał "rezerwację", to by zaliczkował, a nic takiego nie było, bo to wiem... Nie określiłbym tego złodziejstwem oczywiście, ale jednak tak kijowo, przeczytać, że ktoś się jakimś autkiem interesuje, pojechać i podkupić... A w to jestem - z tych powodów, o których pisałem wyżej - uwierzyć. W każdym razie już będę wiedział, żeby więcej tak łosia z siebie nie robić, bo cwaniaczków wszędzie pełno.

Może i przypadek (ale stała dość długo), a może nie...

Oglądałem GT i jest fajna, ale ja potrzebuję czegoś na 5 drzwi...
    Ostatnio edytowane przez NumberI ; 23-01-2015 o 13:07

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6TS ' 08

Domyślnie

Niestety jest to forum ogólnodostępne a na dodatek szeroko polecane w różnych poradnikach kupującego jako wiarygodne żródło wiedzy na temat aut ze stajni alfy.Korzystają więc z niego zarówno osoby prywatne szukające porady jak i sklepy , handlarze , warsztaty itp.Prawdopodobieństwo że znajdzie się ktoś kto kieruje się tylko chęcią zysku i nie przestrzega żadnych zasad jest więc bardzo duże.

Użytkownik Embrion
    Auto
    147 JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał Tigre Zobacz post
    Niestety jest to forum ogólnodostępne a na dodatek szeroko polecane w różnych poradnikach kupującego jako wiarygodne żródło wiedzy na temat aut ze stajni alfy.Korzystają więc z niego zarówno osoby prywatne szukające porady jak i sklepy , handlarze , warsztaty itp.Prawdopodobieństwo że znajdzie się ktoś kto kieruje się tylko chęcią zysku i nie przestrzega żadnych zasad jest więc bardzo duże.
    I właśnie dlatego mniemam, że zwąchał jakiś handlarzyna, że ktoś się takim czymś interesuje,podjechał, wziął, wyklepie i opyli... Ale nie ma co dłużej ubijać piany. Poszło, nie ma i wszystko.
    Pozdrawiam (wszystkich oprócz tego ewentualnego cwaniaczka )

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał NumberI Zobacz post
    Jakoś tak dziwnie się złożyło, że autko właśnie pojechało... Przypadek?
    To nie przypadek, to auto było takie super, a nikt go nigdy, nigdzie nie widział. Przecież to ogłoszenie leżało w kategorii ściśle tajnych, do których tylko wybrani mają dostęp. Zamieszczając tu link do tego tajnego ogłoszenia dałeś wgląd osobom nieuprawnionym i tak się właśnie kończy publikacja materiałów ściśle tajnych.

Jaja normalnie .