Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Problem z Alfą 147 2,0 TS

Użytkownik Alfa i Omega Avatar stopczyk26
    Mieszka w
    Malczyce
    Auto
    Peugeot 407 3.0 V6 211KM 2005, Peugeot 307 1.4 88KM 2005

Domyślnie

Jak lubisz mocniej depnąć to polecam olej Millers XFS 10W60. Sam obecnie na takim jeżdżę.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Na początku przygody z Alfą miałem taki komunikat, jednak był on połączony z błędem od Selespeeda. Po prostu czasem nagle auto zgasło (w najgorszym wypadku) przy niższym biegu, np. redukcja przy skręcie na skrzyżowaniu. Przyczyną była jedna z cewek, a nie jak mógł sugerować komunikat... coś z olejem, ciśnieniem czy też skrzynią biegów itp. Dlatego też czasem trzeba się przyjrzeć danemu przypadkowi troszkę dokładniej, a dany komunikat na samym wyświetlaczu może oznaczać wiele...

samochodziaż111
    Gość

Domyślnie

Dzięki wielkie za wiadomość coś czułem że za tym może kryć się skrzynia , właśnie czasami pojawia mi się też komunikat "Selespeed failure" miałem też kilka sytuacji że gdy np: zwalniałem autem do skrzyżowania to nie dało się go zatrzymać w miejscu musiałem dopiero wrzucić na N - luz ,czasami też po odpaleniu zimnego autka nie mogłem ruszyć z miejsca ,coś jakby ciśnienie było za słabe w układzie selespeeda ,po otwarciu drzy pompa wg mnie coś za długo pracuje, czy to możliwe że ten komunikat dotyczyłby skrzyni biegów?

- - - Updated - - -

jeśli chodzi o cewkę to którą miałeś zepsutą w selespeedzie?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Niestety nie pamiętam... zajmował się tym wtedy szwagier. Wiem, że kupił na Allegro używaną cewkę i została podmieniona. Od tego czasu jest OK. Niestety nie pamiętam też w jaki sposób to sprawdził.

samochodziaż111
    Gość

Domyślnie

Zostawiłem wczoraj auto w servisie Alfa bo komunikat dalej się pojawiał podczas gwałtownego ruszania ,mechanik powiedział że zmierzyć ciśnienie w układzie smarowania i jest wszystko dobrze silnik jest w porządku i żebym się nie martwił bo ciśnienie oleju jest bardzo dobre zarówno na zimnym jak i na gorącym silniku ,zmienił tez czujnik ciśnienia przy okazji jak podpinał manometr.

- - - Updated - - -

wariatora nie słychać silnik pracuje cichutko tak mi powiedział więc nie wiem rozkładam ręce bo dziś komunikat znów się pojawił jak ostro ruszyłem na gorącym silniku

- - - Updated - - -

może coś nie kontaktuje jakas wtyczka ale co mam zrobić gdzie szukacz nie wiem

- - - Updated - - -

co jakiś czas gdy przejadę po jakiejś dużej dziurze na ulicy to pokazuje się komunikat system selespeed failure czy mozliwe ze ma to związek z komunikatem o niskim cisnieniu oleju ?