Ja za nową ori 16 zapłaciłem 150 pln.
Yojin nie pisze o tarciu o nadkola, tylko o zacisk...Albo ma duże Brembo na które żadne 16" nie wejdą, albo coś te jego felgi mają na tyle inny kształt od oryginalnych że jest jakiś problem z blokowaniem się felgi na zacisku.
- - - Updated - - -
Ja nie wiem gdzie Wy za tyle kupujecie nowe dedykowane do AR159. Ja po rabacie dostałem felgi z KFZ za 250zł sztuka (nominalnie było 270), ale teraz widziałem je coś ok 300zł. Felgi od opli z ET37 i szerokości 6.5" było za to pełno do wyboru i faktycznie około 150zł widziałem oferty.
Podajcie linka do sklepu na forum bo parę osób by pewnie chętnie skorzystało.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 25-01-2013 o 11:02
YoJin na samym początku napisał że założył 16 tylko nie mógł ich dokręcić. Czyli od razu widać że to małe brembo i dywagacje czy to małe czy duże brembo są zbędne.
czyli droga dedukcji jesli założyłem 16" to jest małe brembo. Niuchałem wczoraj, ale zlokalizować odpowietrznika nie umialem, albo poprrostu widzialem go a nie wiedzialem ze to on
Dodam ze poprzednie felgi były 6,5J co z ET37 moglo dać chyba juz znaczną róznice, prawda ?
Dzisiaj zamówilem alusy (skoro nowe stalowe sa nieznacznie tańsze od aluminiowych to pomyslalem ze wezme alu) ale juz w normalnych (przewidzianych przez producenta) wymiarach 7Jx16 5x110 ET 34.
Tak ze wielkie dzięki Epsonix za chęć pomocy
zobaczymy co z tego wyjdzie
EDIT: A wiec, wczoraj dotarły felgi. Wszytsko gra i pasuje. Jeszcze raz wielkie dzieki![]()
Ostatnio edytowane przez YoJin ; 30-01-2013 o 05:24
Podepnę się pod temat:
mam małe brembo, czy alusy 5X110 7,5JX17H2 ET 41 podejdą czy nie ?
w/g mnie nie powinny bo et powinno być 34 tak jak w stalówkach dedykowanych ale wolę zapytać przed kupnem.
Ile razy można pisać to samo, Koledzy czytajcie Forum.
Małe brembo - 16" ET 34; 17" ET 41; 18" ET 41.