Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Zakup Alfy 147

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Po takim opisie jak w tym ogłoszeniu, i widocznych już na zdjęciach mankamentach to nawet 50 km bym nie zrobił żeby obejrzeć to auto. Na żywo pewnie będzie znaacznie gorzej. Pamiętaj że jeśli cena auta jest podejrzanie niska to trzeba się nastawić na sporo problemów. Nikt nie odda dobrego auta za pół darmo.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Ej ludzie nie przesadzajcie.
    Auto ma 12 lat a nie nówka salon więc musi być trochę zmęczone .
    Co do ceny to jest bardziej realna niż te z chmur wzięte średnie z ogłoszeń OTOMOTO.
    Dwa lata temu za swoją dałem 9450zł gdzie średnie wywoławcze oscylowały koło 14500zł.
    Co słynnego tu na forum Płocka to bym się nie przejmował w każdym regionie kraju jest taki "Płock" i moim zdaniem dobrze bo przez to podniósł się standard oferowanych do sprzedaży używek. Przynajmniej są umyte i odświeżone.
    Moja Bella

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Fucel
    Mieszka w
    Grudziadz
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

Ta Alfa gnije już kilka miesięcy na otomoto, poza tym musi być przy niej często coś grzebane sądząc po zafalowaniu lakieru na rantach błotników przy masce. Odpuść sobie konkretnie tą sztukę...

AdaaM_
    Gość

Domyślnie

Według sprzedającego rozrząd był robiony 5 tys km temu . Faktycznie był gdzies przejechany, ale lekkie uderzenie, żadnych mocnych, prowadnice od strony silnika i bagażnika nie naruszone .
    Rzekomo jest kompletnie bez wkładu finansowego, przebieg to 170 tys, jak pisałem, mówi że jest mozliwość sprawdzenia go pod siebie .

Użytkownik Ogier Avatar malutki
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Ja się zgadzam z kubajg. Jedno to stan auta na zdjęciach, a drugie to opis samochodu. Ja rozumiem taką cenę ale z dokładnym opisem stanu auta i co się z nim stało. A nie pierdoły pisać w ogłoszeniu i ani słowa o rzeczach widocznych gołym okiem na zdjęciach.

Później się dzieje jak w większości. Pojedziesz, będziesz pytał o to co zauważysz i będzie Ci mówił gościu, że to lekko uderzone, lekko przytarte, to wystarczy spolerować, tamto wymienić itd.
    Dla mnie jak ktoś nie potrafi adekwatnego opisu napisać to do widzenia. Do tego, jeżeli ktoś nie dba o samochód już z zewnątrz to nie chcę myśleć o środku i silniku.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał malutki Zobacz post
    Ja się zgadzam z kubajg. Jedno to stan auta na zdjęciach, a drugie to opis samochodu. Ja rozumiem taką cenę ale z dokładnym opisem stanu auta i co się z nim stało. A nie pierdoły pisać w ogłoszeniu i ani słowa o rzeczach widocznych gołym okiem na zdjęciach.
    Niestety tak wygląda 90% opisów handlarzy. Podejrzewam że w każdym ogłoszeniu wstawia ze wzoru taki sam. Dla niego najważniejsze jest żeby klient przyjechał i obejrzał auto, bo często jak już zrobi te XXX km to kupi i przymknie oko na niektóre mankamenty. Ja kupiłem Alfe od chłopaka który już w ogłoszeniu wypisał nawet takie szczegóły jak przepalone podświetlenie pokrętła klimy czy zacinający się podnośnik szyby, na żywo opowiadał jeszcze o wielu innych sprawach, dostałem stertę faktur itp. i każdemu polecam trafić na takiego sprzedawcę. Nie napalać się na byle okazje bo potem można tego żałować i zrazić się do całej marki raz na zawsze. Aha i co ważne - sortować auta od najwyższej ceny w dół a nie odwrotnie.

Co do tego konkretnego egzemplarza, to nawet antenke ma urwaną

Ciamas
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał malutki Zobacz post
    A nie pierdoły pisać w ogłoszeniu i ani słowa o rzeczach widocznych gołym okiem na zdjęciach.
    Jak dla mnie to to jest ogólnie problem całego rynku. Zamiast napisać wprost "walnięte raz na parkingu, przebieg 220k km" to oni z 13 letniego auta robią nie wiadomo jakie cudo o przebiegu sugerującym ewentualne krótkie przejażdżki i przeparkowywania po osiedlu na przestrzeni lat.
    Pamiętam jak kiedyś sprzedawałem auto 20 letnie i kupujący powiedział mi, że cytuję "a co to? Silnik się poci?????", na co w odpowiedzi usłyszał, że jak bardzo chce to mogę go umyć a to tylne puknięcie zakryć szpachlą. Kupił bez dodatkowego szemrania już
    W tej Alfie przebieg też mi się jakiś mały wydaje. Moja 2003 rocznik miała coś koło 190k km jak ją w tym roku w kwietniu kupowałem(w ten raczej wierzę bo oddawana do dealera w rozliczeniu za nowe i tam też ją kupiłem).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Z tym przebiegiem to już tak nie przesadzajcie. Wszystko zależy od egzemplarza. Moja jest rocznik 2002, jeżdżę nią od września i dokładnie dzisiaj stuknęło 140 tysięcy. We wrześniu było niecałe 134 tysiące. W 10-letnim aucie. Przebieg sprawdzany w ASO. Więc zdarzają się takie sztuki. Owszem, 98% ma na zegarach 150 tys, a jak podpiąć pod kompa to i 300tys pokaże. Ale jednak 98% to nie 100%