jutro się urwę z pracy i sprawdzę a z masą też coś pokombinuje tylko od czego się zabrać ..
jutro się urwę z pracy i sprawdzę a z masą też coś pokombinuje tylko od czego się zabrać ..
dziś trochę posiedziałem , poprowadziłem kabel +/- bezpośrednio od aku do pompy , pompa chodzi , auto odpaliło , odłączyłem póżniej minusowy pompa dalej chodziła czyli masa jest a brakuje plusa , może ktoś jest wstanie mnie pokierować gdzie szukać napięcia .....
Zacznij od kupienia sobie głupiego multimetra z Castoramy za 15zł bo też tego to możesz spędzić całe życie szukając przyczyny. Jak już kupisz to pomierz napięcia i rezystancje "minusa" do masy
156 1,9 M-jet 150KM 2005r
Odłączyłeś minusa i pompa chodziła dalej? Kolego chyba coś tu namieszałeś bo to fizycznie nie możliwe.
Albo bezpiecznik albo kabel się przetarł jak ci tu pomocy udzielić???
w gestii wyjaśnienia poprowadziłem osobne zasilanie prosto z aku i wpiąłem się w Kostkę pompy , kolega Prezes dobrze zrozumiał , jutro sobota czyli cały dzień do pogrzebania , jak znajdę przyczynę to napisze a jak nie to się powieszę, pozdrawiam
szedłem po kablach i brak plusa na kostce w skrzynce bezpieczników nad nogami kierowcy przewód biało brązowy , ma może ktoś schemat instalacji z opisem lub wie jak ten przewód idzie i jeszcze pytanie odnośnie komputera czy zasilanie idzie najpierw na skrzynkę z bezpiecznikami a potem do kompa czy odwrotnie i na jakie kolory przewodów patrzeć , podłacząjąc plusa do kostki przy skrzynce przez byle jaki bezpiecznik ze skrzynki samochód pali i jeździ brak błędów
auto zrobione) przyczyna przekaźnik problem polegał na tym ze ktoś mądry czyli jakiś Włoch (auto ściągałem 4 lata temu z Włoch) poprzemieniał kostki przy akumulatorze i nie były ułożone wedle rozpiski , siedziałem cztery dni ...sprawdzając całą instalacje przekaźnik był sprawny ale od podgrzewania paliwa w filtrze )kostka z przekaźnikiem od pompy była w innym miejscu , zostawiam to dla potomnych gdyby ktoś też miał takiego chochlika przy akumulatorze z kostkami , dziwi mnie tylko to że ecu nie wykazało błędów.... wpinając teraz ten zepsuty przekaźnik w klime ( z klimy wziąłem do pompy) wyskoczył zaraz błąd , stan krytyczny klimy , pozdrawiam i dzięki wszystkim którzy próbowali pomóc, Prezes Tobie też wielkie dzięki