dolot zdejmowalam i akumulator rowniez bo innej mozliwosci dostania sie do wysprzeglika nie bylo...dzisiaj sprawdze czy nie jest uszkodzona....a akumulator jak powinnam prawidlowo podpiac? bo cos o tym slyszalam ale bardzo ogolnikowo? :mrgreen:
dolot zdejmowalam i akumulator rowniez bo innej mozliwosci dostania sie do wysprzeglika nie bylo...dzisiaj sprawdze czy nie jest uszkodzona....a akumulator jak powinnam prawidlowo podpiac? bo cos o tym slyszalam ale bardzo ogolnikowo? :mrgreen:
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu
Najpierw odłączamy minus potem plus a podłączamy najpierw plus potem minus Taka jest prawidłowa kolejnośćNapisał bija22
) To jest bardzo ważne!!!!!
adasco, No zwykły biały silikon sanitarnyNapisał adasco
ops: klei do wszystkiego a najlepiej do rąk :mrgreen: . Tylko że w pierwszej kolejności dokładnie wymyłem i odtłuściłem całą rurę a potem kleiłem od zewnątrz i bardzo dokładnie od środka. Wszystko wyrównałem i trzyma do dzisiaj.
juz wiem...bylam ja podpiac i pokazalo bledy przeplywki i czujnika temp powietrza...wiec czeka mnie wymiana, nie jest tragicznie stwierdzili bo ubytek mocy jest niewielki i jezdzic sie jeszcze da...musze wierzyc bo zanim wymienie to nusze zapracowac na przeplywke...dzieki kochani za pomoc![]()
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu
Tylko przepływomierz do V6 to 800zł
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
bija22, nie wiem czy w 2.5V6 jest ten sam przepływomierz stosowany co do 3.0V6, z tego co pamiętam to tak ale nie mam pod ręką ePer'a żeby sprawdzić. Bo jeśli tak to mam dobrą wiadomość:
W temacie:
Alfaholicy Strona Główna » Garaż » 147/156/166/GT » [166] Przepływomierz do 3.0 V6
Okazuje się, że problem ten został rozpracowany przez Alfaholików z innego forum, poniżej link do całego wątku (4ry strony):
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=2449
A tutaj krótkie podsumowanie (podziękowania dla pedro220), okazuje się że BOSCH stosuje różne numeracje na obudowach przepływomierzy, ale wkład, czyli sam czujnik masy powietrza bywa ten sam, chłopcy zauważyli po numerach na czujniku, że:
Napisał pedro220
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.