no co ??
nawet na tvn jest taki program
Polak potrafi![]()
Ja wymieniałem u siebie część nadkola, a mianowicie osłonę plastikową prawą (osłona silnika) i pasowała od wersji 147 FL.
przecież jakbym wiedział to bym się po nie cofnąłnie wiem, nawet nie słyszałem, jak mi odpadło. Podejrzewam, że ktoś je mógł zerwać, ale wtedy pewnie śróby by zostały. Bo nie wierzę, że ktoś to odkrecił bez ruszania koła. Pewnie skoczyłem w głębokiej koleinie z błota i koło mi zerwało nadkole
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
no też mi się tak zdaje. Ale już prędzej w głębokim błocie, w którym chcąc niechcąc musiałem przejechać, chociaż mi się to nie uśmiechało :/ mniej bym odczuł stratę nadkola, niż na asfalcie na którym na pewno bym usłyszał, że autem po czymś przejechałem
a czy ktoś orientuje się czy z lewej strony z przodu również jest taka płaska osłona silnika jak z prawej strony? i pytanie nr.2 czy można w GT przeszczepić z crosswagona materiałową górną osłonę (fartuch) silnika
chodzi Ci o tą osłonę z boku ? którą przykręca się do nadkola ?
jeśli o to chodzi to tak są po obu stronach. Przykręcane są 4 wkrętami. 1 u dołu i 3 z boku za kołem.
Sorry, że odkopuję, ale może się komuś przyda moja wiedza w tym temacie, bo właśnie zamówiłem lewe przednie nadkole w ASO. Ogólnie jest ono nie do dostania praktycznie na Allegro i podobnych, bo z bitych aut wychodzą praktycznie same tylne i czasem się trafi przednie prawe (hmmm, ciekawe czemu? ;D). Miałem w ręku to nadkole plastikowe od Alfy 147 za 20-kilka zł i powiem tak: bubel, bubel i jeszcze raz bubel. Jak mi blacharz rzucił okiem na moje nadkole (pokruszone w kilku miejscach) i na ten plastik o grubości plastikowej butelki to zaczął się śmiać i powiedział, że on by tego G**** tam nie wsadzał. Czasem się trafi komplet dwóch do GT przednich na Allegro np. i powiem tak: nie opłaca się! Czemu? Ponieważ takie nadkola kosztują tam 120-150 zł za szt., a w ASO... 150 zł nowei mamy pewność, że będzie to nowe dywanowe nadkole, a nie jakiś szajs i tak polecam zrobić zamiast kombinować, bo nawet jak traficie jakąś okazję typu 110 zł, to doliczcie do tego kuriera itp. i macie używkę w cenie nówki oryginalnej.