Jak mówią, woda w gniazdach świec i cewka bije na silnik zamiast na głowicę. Generalnie mycie silnika bieżącą wodą to nie jest dobry pomysł.
Jak mówią, woda w gniazdach świec i cewka bije na silnik zamiast na głowicę. Generalnie mycie silnika bieżącą wodą to nie jest dobry pomysł.
dokladnie jak napisałes...ale tak jak mowie mozna troche sobie pomoc bo jesli to chodzi na szczescie i prawie na pewno o te gniazda od dolnej trojki wiec dostep szybszy-łatwiejszy,ale i bez ingerencji samo mu przejdzie ja musialem odpępkac chyba ze 6 dni i jakies i ze 100 kilometrow w tym czasie.U mnie nawet bład wywaliło ale jak mu po tym czasie przeszło to i bład zniknął.Generalnie mycie silników to śliski temat a już zima zdecydowanie jest najgorszym okresem na takie akcje.Ale wiem ze czasem trzeba po prostu
[QUOTE=Tacka;1133711Generalnie mycie silników to śliski temat a już zima zdecydowanie jest najgorszym okresem na takie akcje.Ale wiem ze czasem trzeba po prostu[/QUOTE] Nie taka zima. 22 stopnie mielismy wczoraj w Atenach.
Dam jej jeszcze ze 2-3 dni na wyschniecie a jak nie pomoze to sciagne pokrywy. W sumie jak silnik sie zagrzeje po przejechaniu okolo 20 km to zaczyna normalnie pracowac.
Ostatnio edytowane przez Damian1989 ; 14-03-2013 o 22:05
Na 100% woda w gniazdach świec też sobie tak kiedyś zrobiłam,wydmuchanie sprężonym powietrzem z kompresora oraz póżniejsze wysuszenie i po problemie.
- - - Updated - - -
Samo może nie ustąpić zależy jak ilość wody się tam dostała,u mnie przejechanie 300km nie przyniosło rezultatów,tylko czynności opisane powyżej dały pozytywny efekt.
Dzisiaj zajrzalem pod dolna pokrywe glowicy i wody nie bylo. Przedmuchalem, zlozylem i dalej to samo. Jak znajde dzisiaj chwile czasu to zdemontuje gorna i zobacze co tam sie dzieje. Podczas grzebania zobaczylem kolejnego kwiatka: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...zrzadu_v6.html
Zrobilem dzisiaj 300 km i wszystko wrocilo do normy. Spalanie 14l lpg na 100 km w trasie.
Też mi się wydaje że po paru razach jej przejdzie silnik się nagrzeje i wilgoć zniknie wtedy powinno być ok możezsz sprawdzić też czy czasem na wiece niedostała się woda