Nie dopracowana jest skrzynia, to fakt, że są czasem problemy w wbiciem 1szego biegu. Jednak bez tragedii,typowa przypadłość "wieku dziecięcego", ja jeszcze z tym nie byłem w serwisie i zrobię to dopiero jak ktoś na forum potwierdzi, że naprawa faktycznie pomogła. Do reszty samochodu trudno się czepiać. Jakieś pierdoły zawsze się trafią, jak to we włoszczyźnie ale nie ma co dramatyzować.
I co, kupisz później "niezawodną" Toyotę Auris?Ja wolę dołożyć parę groszy jak coś wypadnie i jeździć samochodem dającym frajdę z jazdy, niż nudnym pojazdem do przemieszczania się, który "być może" się nie popsuje.
Słabo śledzisz forum bo temat już trąci myszką - pisałem już o tym jakiś czas temu. Wymiana pary kół pierwszego biegu załatwia sprawę - zrobiłem to pod koniec okresu gwarancyjnego i wszystko jest ok
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...serwisowe.html
Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 21-03-2013 o 11:30
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Przegladam wlasnie ostatni poradnik auto swiat i wziawszy pod uwage co zwykle wypisuja o alfie to mozna powiedziec ze teraz prawie same superlatywy ::
Nawet o mito ktora ma Lutraki pisza dobrze (chyba trafil sie jej wyjatkowo malo fartowny egzemplarz
Btw zmienilas juz te amory ?
Na 90% kupię kolejną Alfę (pewnie będzie już Giulia)Wcześniej miałem 147 i sypanie nie odrzuciło mnie od marki tylko od mojego egzemplarza
Auto daje sporo frajdy, ale dla mnie ważniejsze jest żeby codziennie było na chodzie. Jak zaczyna się czas kiedy coś stuka, puka nie działa jak powinno i trzeba sprawdzać co chwilę z mechanikiem to je sprzedaje. Sam nie mam żadnej wiedzy mechanicznej (czasem sobie coś dla frajdy w moto pogrzebie) i do auta się nie dotykam poza wymianą żarówki i dolaniem płynów.
Ostatnio edytowane przez janek ; 22-03-2013 o 20:15
Też się zastanawiam co kupie jak mi sie leasing skończy - za 2,5 roku
I cały czas stanawiam na Alfę (jeżeli je jeszcze bedą produkować) ale zobaczymy co życie pokaże.
Zrobiony drugi przegląd, z wymianą piór,filtrów i ozonowaniem klimy wyszło lekko ponad 1700. Poza tym brak większych uwag.