Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Jak montowana jest kierownica w 156?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

potwierdzam ze jest wieloklin i mozna ustawić kierownice w jakim położeniu ma sie ochote, mysle ze po fl rownież bo mam kierownice po fl i wszystko pasuje.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Cytat Napisał xakner Zobacz post
    potwierdzam ze jest wieloklin i mozna ustawić kierownice w jakim położeniu ma sie ochote, mysle ze po fl rownież bo mam kierownice po fl i wszystko pasuje.
    zajrzalem i troche sie wystraszylem grzebac bo oprocz nakretki na klucz 27 zdaje sie jest jeszcze dodatkowe zabezpieczenie w postaci podkladki z pozaginanymi na nia nozkami i jak podejzewam pod nia tez wchodza te nozki tyle ze pozaginane sa pewnie w druga strone.hmm myslalem ze bedzie nieco prosciej czyli nakretka i tyle jak w starym audi a tu jeszcze jakies dodatkowe zabezpieczenia.Troche sie boje ze cos popiepsze.Moze jednal lepiej brnac dalej z wyprostowaniem tej kiery poprzez geometrie kol?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

W standardzie w 156 chyba jest tak jak w 147 czyli zwykła nakrętka z kapselkiem na górze. Ale na dniach będę rozbierał trochę kierownicę w 156 to się przyjrzę.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

Cytat Napisał Tacka Zobacz post
    zajrzalem i troche sie wystraszylem grzebac bo oprocz nakretki na klucz 27 zdaje sie jest jeszcze dodatkowe zabezpieczenie w postaci podkladki z pozaginanymi na nia nozkami i jak podejzewam pod nia tez wchodza te nozki tyle ze pozaginane sa pewnie w druga strone.hmm myslalem ze bedzie nieco prosciej czyli nakretka i tyle jak w starym audi a tu jeszcze jakies dodatkowe zabezpieczenia.Troche sie boje ze cos popiepsze.Moze jednal lepiej brnac dalej z wyprostowaniem tej kiery poprzez geometrie kol?
    U mnie było> wymontowanie poduszki i odłączenie, plastikowy kapselek na nakrętce> odkrecanie nakretki> kilka ruchow kierwonica i kiera w dłoniach.

nie wiem o czym ty mowisz, pod kierownicą jest taśma airbaga, ale nic jej nie będzie.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Cytat Napisał xakner Zobacz post
    U mnie było> wymontowanie poduszki i odłączenie, plastikowy kapselek na nakrętce> odkrecanie nakretki> kilka ruchow kierwonica i kiera w dłoniach.

nie wiem o czym ty mowisz, pod kierownicą jest taśma airbaga, ale nic jej nie będzie.
    nie ma tasmy bo jak pisalem na poczatku mam corsica omp kierownice a nie oryginalna. i moze stad te dodatkowe zabezpieczenia. ale dzisiaj trzecie podejscie uzyli innego sprzetu fachowcy w du...i jeeeeeeeeeeeeeeee sukces kiera prosto jak ksiazka pisze ciesze sie jakbym kur... w totka wygral...ale na przyszlosc i tak sobie obcykam i skorzystam z porad za ktore Wam dziekuje!!

Użytkownik Rowerzysta Avatar Loco
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 3,2 V6 06r

Domyślnie

to zabezpieczenie metalowe co jest na śrubie normalnie schodzi ze srubą nie trzeba wcześniej go zdejmować tylko wsadzamy klucz i kecimy zab. azem ze śrubą i schodzą razem