Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Temat: [156] Jakie wachacze z Allegro ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Wymienią sworzeń (min 100zł), po przejechaniu dajmy na to 3.000km zacznie pukać jedna z tulejek (min. 70zł), potem następna (min. 70zł) nie licząc w tym kosztów kilkukrotnego dojazdu do warsztatu, kilkukrotnego montażu/demontażu wahacza, straty czasu. Razem robi się okrągła sumka, a wciąż nie wszystko w wahaczu jest nowe! Za te pieniądze mamy już nowy konkretny, kompletny wahacz TRW, z gwarancją, bowiem z rabatem można taki "wyhaczyć" już za 286zł/sztuka.
    Więc nie wiem czy jest sens zabawiać się w taką regenerację.
    Ja w sierpniu wymieniłem w wahaczu dolnym jedną z tulejek, razem z robocizną zapłaciłem blisko 100zł, ale co z tego, skoro jeszcze w tym roku muszę wymienić cały wahacz, bo sworzeń ma już lekki luz...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Wymienią sworzeń (min 100zł), po przejechaniu dajmy na to 3.000km zacznie pukać jedna z tulejek (min. 70zł), potem następna (min. 70zł) nie licząc w tym kosztów kilkukrotnego dojazdu do warsztatu, kilkukrotnego montażu/demontażu wahacza, straty czasu. Razem robi się okrągła sumka, a wciąż nie wszystko w wahaczu jest nowe! Za te pieniądze mamy już nowy konkretny, kompletny wahacz TRW, z gwarancją, bowiem z rabatem można taki "wyhaczyć" już za 286zł/sztuka.
    Więc nie wiem czy jest sens zabawiać się w taką regenerację.
    Ja w sierpniu wymieniłem w wahaczu dolnym jedną z tulejek, razem z robocizną zapłaciłem blisko 100zł, ale co z tego, skoro jeszcze w tym roku muszę wymienić cały wahacz, bo sworzeń ma już lekki luz...
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Ale piszesz bzdury nikt nie regenerujr wachacza na raty czyżby regeneracja wachacza w 156 była 2 razty droższ niż w 166 w prawdzie mam zrobione 1500 km po regeneracji .
    Widocznie wymieniałeś tuleje u jakiegoś mechanika pod garażem i tak z ciebie zdar kasę .
    dowiem się ile kosztuje regeneracja 156 tak tylko dla zasady aby obalić twuj mit co do ceny i podam do wiadomości

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

Ej, koledzy! Widze że się jakaś kłótnia z tego robi. Zadałem proste pytanie, chodziło mi o to jak sie ma cena z allegro do produktu, czy warto kupić za niższą cene, czy to wytrzyma? Nie chodzi mi o regeneracje bo chcę cały wymienić, zresztą po co regenerować jeżeli to i tak nie wytrzyma dłużej jak nowa część a i kosztuje podobnie? co do robocizny to też pomysł żebym spytał się kogoś z Rzeszowa mija się z celem, bo w razie czegoś nie będe taki kawał popylał żeby jakąś pierdołe wymienić, mam tam troche kilometrów... pozdro

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    Ale piszesz bzdury nikt nie regenerujr wachacza na raty czyżby regeneracja wachacza w 156 była 2 razty droższ niż w 166 w prawdzie mam zrobione 1500 km po regeneracji .
    Widocznie wymieniałeś tuleje u jakiegoś mechanika pod garażem i tak z ciebie zdar kasę .
    dowiem się ile kosztuje regeneracja 156 tak tylko dla zasady aby obalić twuj mit co do ceny i podam do wiadomości
    Nie piszę bzdur, a Ty nie czytasz ze zrozumieniem.
    Wymieniłem tylko tulejkę, bo ona była w najgorszym stanie i powodowała stuki podczas hamowania/przyspieszania. Zrobił mi to godny zaufania mechanik w nowocześnie wyposażonym warsztacie, przy czym, kiedy miał wahacz w rękach zadzwonił do mnie i zapytał co robić, bo na sworzniu wyczuwa się delikatnie już luzy. Ja podjąłem decyzję o wymianie samej tulejki, której koszt zakupu wynosi 80 zł (wyższa półka cenowa).
    Skoro jedna, dobrej jakości tulejka kosztuje w granicach 80zł, to ile kosztują pozostałe dwie + sworzeń? Oczywiście można to zregenerować tanio, ale jest to porównywalne z zakupem wahacza np. firmy FAST, albo OCAP, a jaka jest ich wytrzymałość mówić chyba nie trzeba!
    Tak więc daruj sobie teksty w stylu: Ale piszesz bzdury.
    I tak na marginesie: twuj - sprawdź w słowniku jak się pisze ten wyraz, bo po oczach razi.
    Do kol. krzysiek-lex: Dobre i polecane wahacze, to albo oryginał z ASO, bądź od kol. Akuki - ma na allegro również, bądź firmy TRW lub Delphi. Kupując na allegro niestety możesz narazić się na podróbkę, a w razie czego zazwyczaj trudniej jest z reklamacją, a przede wszystkim procedura trwa dłużej.
    Polecał bym sklep motoryzacyjny, gdzie zamówią Ci komplet wahaczy i w ciągu kilku godzin jest do odebrania, zawsze jakiś rabat wynegocjujesz
    Najtaniej jednak znaleźć kogoś, kto ma zniżkę w intercarsie, wówczas możesz kupić wahacz w cenie 290zł/szt TRW, lub 280zł/szt. za Delphi.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

henekl
    Gość

Domyślnie

do pana alces1
    Przepraszam Pana polonistę za żle napisane słowo( twój ) bo jedynie w tym masz racje .
    co do wachaczy to nie wiem co za fachowiec naprawia wachacz częściowo i co za kierowca to zleca .
    Nigdy bym się nie zgodził na taką naprawę .
    co do części do wachacza to gościu tylko tym się zajmuje i nie możesz stwierdzić jakich części używa lepszych czy gorszych .
    Jeśli chodzi o ciebie to napewno nie używasz orginalnych części tylko zamienniki, sądze to po tym że jeśli naprawiasz wachacz w części to nie kupisz orginału .
    Ale takie twoje prawo .
    Ten się nie myli co nic nie robi .
    Głęboki uklon .

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    do pana alces1
    Przepraszam Pana polonistę za żle napisane słowo( twój ) bo jedynie w tym masz racje .
    co do wachaczy to nie wiem co za fachowiec naprawia wachacz częściowo i co za kierowca to zleca .
    Nigdy bym się nie zgodził na taką naprawę .
    co do części do wachacza to gościu tylko tym się zajmuje i nie możesz stwierdzić jakich części używa lepszych czy gorszych .
    Jeśli chodzi o ciebie to napewno nie używasz orginalnych części tylko zamienniki, sądze to po tym że jeśli naprawiasz wachacz w części to nie kupisz orginału .
    Ale takie twoje prawo .
    Ten się nie myli co nic nie robi .
    Głęboki uklon .
    Nie wiem czym się zajmuje ten Twój "gościu" dlatego nie wiem też jakich części używa i jest to też jedną z przyczyn dla których nie poddam regeneracji wahaczy, tylko kupię nowe, sprawdzone i zbudowane z podzespołów firmy mającej renomę pośród klientów. Jaki to producent napisałem nieco wcześniej. Przypomnę tylko, że żyjemy w czasach, kiedy jakość warunkowana jest przede wszystkim przez cenę. Jeśli więc regeneracja wahacza jest o 50% tańsza od nowego, to śmiem twierdzić, że podobnie jest z jego wytrzymałością. Doskonale wiemy, że ta zależność niemal w 100% sprawdza się w przypadku części eksploatacyjnych jakimi są elementy zawieszenia. Jeśli jednak koszt tej regeneracji jest porównywalny do zakupu dobrej jakości wahacza, to chyba logicznym jest, że lepiej mieć nową część niż regenerowaną przez jakiegoś "gościa".
    Proszę Cię jeszcze, byś darował sobie uszczypliwe wycieczki pod moim adresem, będę Ci wdzięczny, a zaoszczędzony czas poświęć na wertowanie słownika ortograficznego, z pewnością nie pożałujesz.
    I jeszcze jedno, wytykasz mi jakich części używam (chociaż jak wspomniałem powyżej interesują mnie wahacze tylko TRW bądź Delphi) tymczasem sam oddajesz swoje wachacze do regeneracji... Więcej konsekwencji życzę.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

henekl
    Gość

Domyślnie

ż wachaczami jest tak w lutym wymieniłem wachacze tył komplet i w czerwcu wymieniłem ponownie wcale nie były tanie reklamacji nie uznali .
    kolega polecił mi osobę co regeneruje wachacze cena dość dostępna i pełna gwarancia ja nikogo nie namawiam do napraw .
    Teraz wymieniłem amortyzatory oczywiście nowe i sprężyny oczywiście też nowe cztery sztuki , i nie chodzi mi tak o cenę tylko o czas jeżdzę po takich drogach że nie nażekam na częste naprawy zawieszenia bo z tym się liczę .
    Jeśli regeneracja nie wytrzyma chociasz pół roku to też nie będę regenerował , lecz nie przekreślam jakości usługi przez mechanika .
    A jeszcze jedno co do orzedniego zawieszenia to lewa strona jest wymieniona dzień wcześniej od prawej zobaczę która wytrzyma więcej .
    Co do słownika ortograficznego nigdy nie dbałem o jakość pisania i myślę że nie powinieneś mnie pouczać piszę zawsze bez zastanowienia , błędy żecz ludzka żebu tylko takie .
    Jak byś pracował po 12 godzin z dojazdem przez 25 lat to byś czasami zapomniał jak masz na imie .
    Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego bez urazy .

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    ż wachaczami jest tak w lutym wymieniłem wachacze tył komplet i w czerwcu wymieniłem ponownie wcale nie były tanie reklamacji nie uznali .
    kolega polecił mi osobę co regeneruje wachacze cena dość dostępna i pełna gwarancia ja nikogo nie namawiam do napraw .
    Teraz wymieniłem amortyzatory oczywiście nowe i sprężyny oczywiście też nowe cztery sztuki , i nie chodzi mi tak o cenę tylko o czas jeżdzę po takich drogach że nie nażekam na częste naprawy zawieszenia bo z tym się liczę .
    Jeśli regeneracja nie wytrzyma chociasz pół roku to też nie będę regenerował , lecz nie przekreślam jakości usługi przez mechanika .
    A jeszcze jedno co do orzedniego zawieszenia to lewa strona jest wymieniona dzień wcześniej od prawej zobaczę która wytrzyma więcej .
    Co do słownika ortograficznego nigdy nie dbałem o jakość pisania i myślę że nie powinieneś mnie pouczać piszę zawsze bez zastanowienia , błędy żecz ludzka żebu tylko takie .
    Jak byś pracował po 12 godzin z dojazdem przez 25 lat to byś czasami zapomniał jak masz na imie .
    Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego bez urazy .
    Po regeneracji przejechałeś dopiero 1.500km, poczekamy, aż zrobisz 15.000km Pewnie trochę to potrwa, ale pewien obraz będzie.
    Myślę, że prawa strona zużyje się szybciej - statystycznie zawsze tak jest - ot, całe polskie drogi.
    Przepraszam, jeśli uraziłem Cię wytykając ortografię, wydaje mi się, że należy zwracać uwagę na pisownię, z resztą jest o tym wątek na forum. Włącz sobie chociaż opcję sprawdzania pisowni, ja zawsze z niej korzystam
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    P.S. Czy wiesz już jaka jest cena regeneracji wahaczy w 156? Jestem ciekaw jak to wygląda w konfrontacji z zakupem całego wahacza, który z moich ustaleń aluminiowy nie jest. Tzn, górny tak, ale dolny, to stop jakiegoś metalu.

henekl
    Gość

Domyślnie

Co do wachacza do 156 nie pytałem się bo nie miałem czasu jak się zapytam to napisze , chyba faktycznie z wachaczem jest tak jak piszesz tylko ja widziałem górny i był aluminiowy i dlatego muślałem że dolny jest taki sam mogę podać ci numer telefonu i nazwę firmy od tych regeneracji to sam spytasz .
    Ja pracuję na usługach i tak szybko się nie obrazam jestem do tego przyzwyczajony bo nie każdemu wszystko odpowiada .
    Co do sprawdzania ortografi to nie korzystam z niej bo niewiem jak się ją włacza , ale zapytam dzieci .
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    Co do wachacza do 156 nie pytałem się bo nie miałem czasu jak się zapytam to napisze , chyba faktycznie z wachaczem jest tak jak piszesz tylko ja widziałem górny i był aluminiowy i dlatego muślałem że dolny jest taki sam mogę podać ci numer telefonu i nazwę firmy od tych regeneracji to sam spytasz .
    Ja pracuję na usługach i tak szybko się nie obrazam jestem do tego przyzwyczajony bo nie każdemu wszystko odpowiada .
    Co do sprawdzania ortografi to nie korzystam z niej bo niewiem jak się ją włacza , ale zapytam dzieci .
    Pozdrawiam
    Nie ma sprawy, bardzo proszę, możesz podać mi nr. tel. do tej firmy - zapytam z ciekawości
    Natomiast sprawdzanie pisowni włącza się gdzieś w opcjach przeglądarki. Nie wiem czy wszystkie taką opcję mają, ale ja używam Mozilli Firefox i taka opcja, bardzo przydatna z resztą jest. Podam Ci ścieżkę jak tam trafić: Narzędzia -> OPcje -> Zaawansowane -> "Sprawdź pisownię podczas wprowadzania tekstu" - zaznaczasz okienko i po problemie.
    Pozdrawiam.
    - Rafał