Witam
Mam dwa problemy, które niestety sprawiają mi dużo kłopotów:
1 Kierunkowskazy - problem polega na tym że gdy włączam kierunkowskaz on mignie raz, dwa a czasami nawet trzy razy i .............. tyle, zdarza się również tak że wogóle się nie włączy.
Znających temat proszę o wskazanie mi miejsca "przebywania" przekaźnika/ przerywacza kierunkowskazów. Myślą że to będzie wina właśnie przerywacz/przekaźnika. Chyba że się mylę i ktoś ma inny pomysł na tą "przypadłość". Dodam że taka sama sytuacja ma miejsce gdy włączam awaryjne.
Druga sprawa...
2 Rezerwa - tu problem polega na tym że nie zapala mi się dioda rezerwy paliwa (już kilka razy miałem "przyjemność" zjazdu na pobocze i uzupełnienia paliwa z karnistra)
Nie jest to wina przepalonej diody, ponieważ po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapalają się i gasną "kontrolnie" wszystkie kontroli w tym także i z rezerwy. Wskazówka pokazuje poziom paliwa (raczej zawyżony - bo nawet podczas braku paliwa nie wchodzi na "czerwone" pole)
Dodam jeszcze że nie działa mi podświetlenie (przepalona żaróweczka) wskaźnika poziomu paliwa, ale to raczej nie ma z tym nic wspólnego.
No chyba że się mylę.
Jeżeli ktoś wie jak rozwiązać oba problemy, lub miał podobne to bardzo proszę o pomoc.
Dziękuję i pozdrawiam.
Aha Moja Bella to AR 156 1.8 TS z 1999roku