Nie jest.
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Nie jest.
www.delta-HF.com
Seryjnie zakuty? To po co zakuwają jeszcze raz 20vt?
Nie jest ale, wieść gminna niesie że do 400koni fabryka daje rade potem kucizna. Nie wiem ile w tym prawdy bo przy 400 koniach trzeba juz sporo dmuchnąc wiec przydało by się też przy okazji jeszcze trochę odpreżyć,
Edit: na FCKP piszą ze najmocniejsza na seryjnych gratach couepeta w Polsce ma 390 koni wiec potwierdzone info
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 10-04-2013 o 20:48
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Ktoś napisał żeby przepustnice wymienić... no proszę... to sie robi w N/A
Tuning 2.0 TB obejmuje przedewszystkim wtryskiwacze i kanalizację.
Co znaczy że trzeba robić centralny intercooler. To miejwięcej w dolocie.
Kolektory wydechowe mogą zostać ale za turbiną ( która powinna być wymieniona na mocniejszą ) powinno zejść się grubym downpipem ( okolo 2.75 ) a następnie poprowadzić wydech przynajmiej 2.25 ( lepiej 2.5 cala ) Z przelotowymi tłumikami
Pompa paliwa w zasadzie może jeszcze zostać.
Układ korbowo-tłokowy po wyważeniu pozwoli na spokojną pracę z siłami do 550~600 nm i przynajmiej 400 końmi. Nasze tłoki i korbowody są naprawde mocne. A i należy pamiętać że tutaj wkońcu pracuje 6 garnków ! a nie 4 ! Dlatego moc jednostkwa z cylindra jest jeszcze umiarkowana.
Pozostaje jeszcze wysterowanie tego, przy czym ja proponuje świnię.
Na allegro z podobnymi modyfikacjami chodziły GTV z mocami ponad 300 koni.
Oczywiscie najpierw wypdało by zrobić kapitalkę przed modyfikacjami.
Ja jestem właśnie w trakcie takowej tyle że mam ten silnik w 166
Akurat większa przepustnica to kwestia tego czy silnik jest doładowany czy nie - po prostu, jeśli jest ona wąskim gardłem to się ją wymienia. Obecność turbo wcale nie oznacza, że to zbędna modyfikacja
www.delta-HF.com
nie zauwazylem ze chodzi o tb. W 3.0 byla montowana szpera jako wyposazenie opcjonalne
Opcjonalnie,to znaczy że nie w każdej? jak wygląda ''mechaniczna'' szpera-to to samo co w FC?
FC nie ma klasycznej szpery tylko VISCO - efekt podobny ale jednak to nie szpera![]()
![]()
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
No dobra,dzięki Teddy. Tylko w końcu nie wiem w jaki model GTV wybrać,żeby tą szperę,bądź visco posiadał,i osiągi dobre,porównywalne z 20vt,bądź 16vt....