Jeśli znaczy to dla ciebie tyle że silnik pracuje to życzę dobrego samopoczucia. Moc - potwierdzona najlepiej wydrukiem z hamowni, spalanie?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
ja osobiscie sprawdzam poprawe lub spadek osiagow w prosty sposob ;p patrze ile moge wyciagnacz pusta puszka kata (bez wkladu) wyciagalem max 190 na oponkach 215/45r17
teraz przy tylu wrzucam piaty bieg ;p a na drugim bieszku przy 7rpm-ach ~105km/h
poza tym wspawanie samej rurki zamiast kata raczej zamula samochod ;p i powstaja zawirowania spalin w srodkowym lub koncowym tlumiku
dlatego mechanik polecil mi wspawac tlumik w ksztalcie strumiennicy jednak bez wkladu (tej smiesznej siatki co w strumiennicach jest) o podobnej pojemnosci i dlugosci co kat... i juz koniec odnosnie kata ;p obecnie na zajechanej przeplywce nie mam bledow kata
a w przeplywce padl czujnik temperatury i robi zwarcie na masie
dzis kumpel podlaczyl mnie pod jakis interfejs serwisowy (nie wiem nawet jaki) i szybko wyczail co jest...
- - - Updated - - -
no i juz wiem co i jakw piatek mam dzwonic w sprawie reklamacji
aktualnie przeplywke zamienil jej poprzednik (tez bosch) ;p i znow strata mocy po przekroczeniu 3tys
ale grunt ze na tej da sie jechac ... bo dzis jadac oddac "nowa" jechalem na holu xD
Silnik pracuje wrecz znakomicie ;] 3.0 na sterowniku z 2.5... i to jeszcze z luznym wydechem to juz wogole daje mi niesamowite samopoczucie, ale zapewne wg Ciebie nie powinno to wogole jechac? W v6 z jedna sonda nie ma takiej tragedii po wywaleniu kata, zreszta w cf3 tez nie jesli kumacie sie to rozwiaze. Jak uda mi sie w tym roku wjechac na rolki to specjalnie dla Ciebie wrzuce wykres.