u mnie po włożeniu kluczyka czasami buczy pompa paliwa, raz normalnie ją słychać a czasem takie dość głosne buczenie/wycie. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, ale auto odpala normlanie, nie ma spadków mocy ani nic z tych rzeczy
u mnie po włożeniu kluczyka czasami buczy pompa paliwa, raz normalnie ją słychać a czasem takie dość głosne buczenie/wycie. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, ale auto odpala normlanie, nie ma spadków mocy ani nic z tych rzeczy
Takie dyskretne buczenie po otwarciu drzwi też mam. Tylko akurat to mi nie przeszkadza tak raczej ma być. Ono chyba występuje w chwili palenia się środkowego ekranu komputera. Jak zgaśnie to przestaje brzęczeć.
uffftrochę mnie uspokoiłeś, mam alfe od grudnia 2012 i dopiero od niedawna zauważyłem ten problem. Tak więc na razie nic nie ruszam, nie wymieniam. Jak to będzie występowało prawie przed każdym uruchomieniem to wymienię. Mam nadzieję, że póki co nie stanę gdzieś w polu przez awarię pompy
![]()
Ostatnio edytowane przez Dejv ; 09-05-2013 o 10:01
Hmm o to chodziMoja navi zawsze jak się uruchamia to tak troszkę jakby buczy, musi sobie cośtam pomielić i jak się włączy to jest OK.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ja słysze dwie rzeczy, radio Pioneer AVIC ma wbudowany wentylator i od razu się właczą. Natomiast pod maską coś buczy po zgaszeniu, nie wiem co to, mam podobny dźwięk z PT Cruiser.
Już odpowiadałem w którymś wątku, za buczenie odpowiada przewód paliwowy miedzy filtrem paliwa i pompą CR lub inny, nie pamiętam dokładnie, w ramach diagnostyki wystarczy mocno chwycić poszczególne przewody paliwowe i słuchać zmian w buczeniu.
Buczenie po otwarciu drzwi to raczej problem związany ze skrzynią SeleSpeed, gdzie pompa nabija ciśnienie po otwarciu drzwi kierowcy, może też tak być w innych rozwiązaniach.