Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Uwaga konkurs !!!

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    A jak to zrobić?
    Możesz mi tak łopatologicznie powiedzieć jakie paramtry w FES-ie włączyć, co kliknąć żeby to otrzymać?
    Dodam jeszcze że po tym wyczyszczeniu przepływki i chyba zwłaszcza tej zaśniedziałej wtyczki dzisiaj dojazd do pracy( 24km) odbył sie bez jakichkolwiek problemów i bez błędów.
    Heh chyba znowu wprowadziłem Ciebie w błąd, symulacja w FESie na silniku TS nie daje takiej możliwości jak w przypadku JTD, chyba że znowu coś pokiełbasiłem. Ale jak masz już ok to znaczy że znalazłeś winowajce

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sebawroc Zobacz post
    Heh chyba znowu wprowadziłem Ciebie w błąd, symulacja w FESie na silniku TS nie daje takiej możliwości jak w przypadku JTD, chyba że znowu coś pokiełbasiłem. Ale jak masz już ok to znaczy że znalazłeś winowajce
    Niekoniecznie.
    U mnie ten błąd nie był notoryczny. Czasama faktycznie wystarczy 100m przejechać żeby się uaktywnił a czasami tydzień spokój.
    Muszę na chwilę pojeździć żeby się upewnić.

- - - Updated - - -

Dzisiaj zrobiłem ponad 60km i na razie zero błędów.
    A tak wygląda wykres przepływki i pedału gazu:
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MAF4.jpg
Wyświetleń:	65
Rozmiar:	91.7 KB
ID:	96675  

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar qbiczysko
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 ts 2000r.

Domyślnie

Podepnę się pod temat, czy to normalne, że 'oczekiwana' ilość powietrza przez przepływke dochodzi do 15 Kg/h a aktualna ilość dochodzi do 300Kg/h przy przyśpieszaniu ? Chodzi mi o parametry z FiatECUscan.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    147 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Witam,
    nie wiem czy Twoja Alfa posiada czujnik spalania stukowego?, jeżeli takowy posiada to jego uszkodzenie może powodować brak mocy silnika

syfon
    Gość

Domyślnie

Alfa to jednak zadziwiające auto.
    Mogę już chyba potwierdzić, że błąd pedału gazu u mnie powodowały zaśniedziałe styki we wtyczce przepływomierza.
    Po dwóch tygodniach i może tysiącu kilometrów przebiegu brak błędu.
    Więc za pierwszym razem to była fajka wysokiego napięcia a teraz ta wtyczka.
    Może się komuś przydać w walce.