A powiedzcie mi, wygłuszając tymi matami STP, drzwi w Ali 156 SW tylko od strony zewnętrznej efekt będzie widoczny i wystarczający??
widoczny i słyszalnyOklejasz całe zewnątrz i mały fragment wklejasz po wewnętrznej za głośnikiem i będzie ok
![]()
Kolejność wedle uznania![]()
No tak trochę średnio wedle uznania robić bo jak sobie najpierw pozaklejasz wszystkie otwory technologiczne w drzwiach to poźniej przez otwór głośnikowy wsadzisz tylko mały kawałek, a wyklejając najpierw wnętrze możesz wykleić więcej i dokładniej.
Nie do końca bo blachę za głośnikiem najlepiej się wykleja po wykreceniu głośnika przez co kolejność jeżeli nie wygluszasz całej wewnętrznej strony się jest istotna :-)
Wygłuszyć trzeba tyle ile się najwięcej da. Wklejenie małego kwadracika pod sam głośnik niewiele da bo blacha zewnętrzna w AR jest cieńsza niż ta z puszek po konserwach i będzie drgać przy mocniejszym sprzęcie. Najpierw wyklejamy wewnątrz tyle ile nam się uda wcisnąć przez wszystkie otwory później zaklejamy resztę na zewnątrz i taka jest prawidłowa kolejność dobrego wygłuszenia drzwi.
No ale normalne czy nie normalne nie rozumiem kogoś kto rozbiera boczki babra się z montażem audio ileś godzin, a zaoszczędzi na jednej/dwóch dodatkowych matach parę dyszek. Jak już rozbierać to dokupić mate lub dwie poświecić dodatkową godzinkę więcej i zrobić jak się należy. Bo głośniki zawsze później można wymieniać na inne bez problemu, a zrywać w przyszłości maty, żeby poprawić wygłuszenie bo nam się zechce lepszego audio to będzie bezsensu. No ale to jest tylko moje zdanie kazdy robi jak uważa![]()
Wiesz ja znam gościa co rozbebeszył cały samochód wraz z boczkami przy założyć wzmazniacz z subem bose a zostawiając stare głośniki...