Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Maty grzewcze na srogie zimy ;)

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ceasar07
    Mieszka w
    Speyer, Germany, Germany, Ząbkowice Śl
    Auto
    Alfa Romeo 156 JTD

Domyślnie Maty grzewcze na srogie zimy ;)

Witam.
    Zakupiłem 2 maty grzewcze firmy WAECO http://www.amazon.de/WAECO-910170000...1638480&sr=8-2
    ze względu na moje zimne skóry, jak wiadomo poranne wejście do samochodu powoduje mini wybuchy w mózgu co skutkuje złym początkiem dnia. Pojawia się teraz pytanie, czy powinienem wymienić bezpiecznik z 15A na np 25A (zapalniczka) ponieważ w większości przypadków używane będą 2 maty + navi. Razem z matami zakupiłem rozdzielacz na 3 wyjścia i niestety nie przeszedł testu ognia, zaczął kopcić. Dwie maty to niby około 8A przy ustawieniu na max jeśli dobrze przeliczam ampery 45W dzielone przez napięcie 12V = 3,75A x 2 = 7,5A. Wiem że komplikuję sytuacje ale boje się o instalacje.
    Na koniec dodam że maty spisują się dobrze wystarczy 3-5 min i już jest cieplutko, mogę z pewnością polecić.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar Aster156
    Auto
    Ford Ka MKII, Citroen C3 II

Domyślnie

Widocznie jakość kupionego przez Ciebie rozdzielacza była super! U mnie grzeją dwie maty i bezpiecznik 15 A wystarcza. Uważam, że maty są niezłym rozwiązaniem dla posiadaczy aut, u których nie ma podgrzewanych fabrycznie skór - grzeją szybko i skutecznie, posiadają regulację temperatury oraz zabezpieczenie przed przegrzaniem. Posiadają tylko jednen niewielki mankament, a mianowicie po kilku tygodniach użytkowania ściągają się i deformują na fotelach skórzanych. Nie wiem jak się spisują na fotelach pokrytych tkaniną, ale pewnie nie jest lepiej. Jednak cena jest taka, że na następną zimę można sobie kupić nowe.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ceasar07
    Mieszka w
    Speyer, Germany, Germany, Ząbkowice Śl
    Auto
    Alfa Romeo 156 JTD

Domyślnie

jestem tego samego zdania odnośnie jakości i ceny, zaś jeżeli chodzi o ściąganie się to przez dwa dni mam podobne odczucia, muszę coś z tym wymyślić. Rozdzielacz kosztował mnie 12 euro i może faktycznie do dupy. Dobrze wiedzieć przynajmniej że bezpiecznik główny wytrzyma, mogę wiedzieć jakiej firmy rozdzielacz używasz?

Użytkownik Romeo Avatar Aster156
    Auto
    Ford Ka MKII, Citroen C3 II

Domyślnie

Kupiłem go w ubiegłym roku w sklepie motoryzacyjnym za 25-30 zł i nie pamiętam producenta. Podejrzewam, że jest to jakaś chińszczyzna, ale spisuje się znakomicie. Jutro zerknę na niego.