Z przeładowaniem problem to by miał nawet na 2gim biegu do odcinki. Generalnie należy odczytać błąd kompa - jest to ważne do dalszego szukania przyczyny.
Z przeładowaniem problem to by miał nawet na 2gim biegu do odcinki. Generalnie należy odczytać błąd kompa - jest to ważne do dalszego szukania przyczyny.
Autor tematu dostał ode mnie link do kabelka i programu diagnostycznegoJest informatykiem, więc raczej ogarnie zainstalowanie kabelka, programu i da radę odczytać co skrywa ECU
Jak odczyta błąd ma go podać.
Nie ma co wróżyć z fusów, sami wiecie że przyczyn może być sporo![]()
Kabel już zamówiony, dam znać jak będę miał nr błędu.
Co do alfy, błąd pojawia się tylko na 5tce, w okolicach 3tyś. obrotów, na innych biegach problemu niema, nawet przy 4tyś. obrotów.
Błąd pojawia się też w zależności od tego jak mocno naciskam na gaz, jeśli wcisnę do podłogi to pojawi się przed 3 tyś. obrotów (ok. 155km/h), jak delikatnie się wciśnie to jechałem dzisiaj i 170 i błędu nie było (3100 obrotów)
Wyczyść profilaktycznie czujnik ciśnienia doładowania zanim podepniesz się po kompa - na pewno nie zaszkodzi![]()
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T
Witam pierwszy najłatwiejszy sposób wtyka od pedału gazu wyczyść ją wd 40 tam jest potencjometr i wtyka lubi nie łączyć
Ok. Mam kody błędów: są dwa P0404 - EGR i P0101 - Air flow meter.
EGR rozumiem że wyczyścić, co z przepływomierzem? zmiana na nowy?