ja mam 10W60 castrola spala go mniej niż 10w40 przynajmniej w moim przypadku lubię sobie czasem pokręcić silnikiem od 4tysia do końca
ja mam 10W60 castrola spala go mniej niż 10w40 przynajmniej w moim przypadku lubię sobie czasem pokręcić silnikiem od 4tysia do końca
Kolejna alfa kolejne problemy
Albo sprzęgło zostało źle założone do nowego silnika, albo najzwyczajniej sprzęgło jest nie do tego silnika
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
ale chodzi Ci że to może być wina sprzęgła ? ten dzwięk ?
ewidentnie objawy wskazuja na wariator, takie jest poczatkowe stadium jego zuzycia. Nowy kosztuje okolo 500zł. Zmiana oleju nic nie pomoze w tym wypadku.
a powiedzcie mi jakiej firmy szukać wariatora ? szczerze mówiąc jeszcze nie miałem z tym doczynienia . Wiem że przy rozrządzie od razu to wymieniać trzeba
występuje tylko jako oryginał, nie było zamienników. Tu masz w dobrej cenie na allegro.
http://allegro.pl/wariator-alfa-rome...277565301.html
dziękuje za pomoc![]()
nic nie nagrywaj, jak dla mnie to wariatorJaki masz przebieg nalatany w tej chwili ?
w chwili obecnej 116 tyś.km. , rozrzad był robiony przy 60 tyś.km. wiec czeka mnie teraz kpl. rozrzad z pompą wody więc i wariator od razu trzeba robić chyba ?
tak![]()
Kolejna alfa kolejne problemy