Tak.
Ok a pytanie z innej beczki. Ciężko jest rozkodowac takie radio ? Bo mam możliwość kupna ale sprzedający nie posiada kodu .
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Gdzieś na forum jest podany link do stronki, ktora po podaniu nr seryjnych radia wypluje kod.
http://www.radio-code.lt/cc-49?ext=html
aha - login qaz@niepodam.pl
hasło - qaz
Można podać inny model blaupunkta, a i tak poda poprawny kod, ważne żeby wpisać nr seryjne dobrze.
Ostatnio edytowane przez piter_alfa ; 18-04-2017 o 16:20
Super , dziękuję z informacje . Pozdrawiam
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Kupię radio oryginalne do 159.
Mam starą instalację elektryczną a radio nowsze - takie jak na zdjęciu po prawej. Potrzebuję natomiast takie radio jak na lewej fotce.
To radio które mam w tej chwili wpięte działa ale samoczynnie wyłącza sie po ok. 20min. No i nie ma opcji wyprowadzenie kabla aux, żeby np, podpiąć telefon.
Podobno zamontowanie starszego typu radia rozwiąże problem.
Ktoś, coś?
Pozdrawiam
To, że się wyłącza po 20 minutach, to może kwestia doprowadzenia + po zapłonie.
wydaje mi sie ze nie tedy droga. zrob fotke pinoutu obecnego radia, bo moze da sie wymusic analogowe przelaczenie na telefon. jak nie to recznie przelaczac sie na aux. jeszcze inna droga to dolozyc blue&me - ja u siebie dorabialem kable I mikrofon. w razie czego mam centralke B&M z USB/MP3 na sprzedaz (bo zmienilem na taka z navi).
przy kazdym rozwiazaniu trzeba pozmieniac pewne ustawienia w Proxi uruchomic osiowanie (pelny MES + ELM potrzebny), juz teraz z glowy Ci nie napisze dokladnie co sie zmienia, ale sa ustawienia od wejscia aux, sa od rodzaju centralki B&M.
schematy, proxy, interfejsy, mes, sa o tym tematy wiec nie bede sie rozpisywal.
co do wylaczania sie radia, w starszej 159 z 2005r ze starym radiem bez MP3 u mnie sie wylaczalo. mi to nie przeszkadzalo. nie wiem wiec czy zmiana na stare cos Ci da. nie wiem niestety czy to chodzi o zasilanie ktore ginie po 20min (bo takie jest w naszych alfach) czy o jakas komende CAN ktora wysyla body computer I gasi wszystko - na poczatek popobuj z zasilaniem, o ile dobrze pamietam to sa 2 podpiete pod radio, I jedno jest chyba wlasnie czasowe po wyjeciu kluczyka.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 20-04-2017 o 10:09
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dzięki.
Z tym osiowaniem proxy to najlepsze wyjście ale w Poznaniu ciężko znaleźć fachowca od tego typu rzeczy.
W Pol-carze też nie pomogą.
Co masz na myśli pisząc centralka b&m? Całe radio z tym systemem czy tylko jakaś kostka do wpięcia w bebechy?