Znalazłem taką tabelkę z ilością czynnika http://www.elektrocar.cba.pl/remosit...startdown&id=8
Ostatnio edytowane przez Rychu ; 30-05-2013 o 15:42
zobacz czy wentylatory na chłodnicy pracują na najwyższych obrotach bo jeśli nie to w nich jest problem ale jeśli możesz załączyć je z kompa to problem leży w presostacie który nie załącza wentylatorów
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
A może po prostu zaczyna siadać sprzęgło elektromagnetyczne i raz trzyma, a raz puszcza.
Na początek sprawdziłbym, czy sprzęglo przy włączonej klimatyzacji jest zasilone prądem w sposób ciągły.
Jeśli prąd ciągle dopływa do sprzęgła to by świadczyło, że sterowanie klimą jest ok, a pada sprzęgło.
Jeśli odwrotnie, tzn. następują przerwy w zasilaniu zgodne z tym "klaskaniem" to coś się dzieje z klimą, a sprzęgło jest OK.
Za dużo czynnika, bo bodajże po 2002r. (fl wnętrza) wchodzi czynnika chłodniczego 500g zamiast 650 jak w wersji przed fl (do 2001/2r.)
Miałem problem po nabiciu przez fachowców od klimy 650 bo rzekomo wg ich katalogu powinno być 650. Po nabiciu klima się po chwili rozłącza, działa cyklicznie, raz chłodzi raz nie. Pojechałem raz jeszcze i otworzyli katalog BOSCHA z maszyny do nabijania czynnika i małym druczkiem pisze:
* Uwaga. W przypadku modeli po 2002r. ilość czynnika chłodniczego wynosi 500g - czy jakoś tak.
Nabili wymagane 500 i chłodzi zajebitnieJuż ponad rok.
Miałem to samo. Pojechaliśmy na regenerację czynnika i później już wszystko było git.