Jak staniesz przed maską to cykanie powinno byc z okolic lewej lampy, to znaczy że zaworek pracuje i jest wszystko ok. Jeśli tam tego nie słyszysz tylko w silniku to może byc problem...no chyba ze listwa od gazu cyka![]()
Zaworek nie cyka konstans do obrotow silnika![]()
Jeżeli coś cyka, to jest to w 90% jakiś zawór(y) bądź przekaźnik(i). Sprawa wygląda inaczej, jeżeli jest to bardziej stukot niż cykanie.
Dopiero teraz to zacząłeś słyszeć, a przypadkiem wcześniej nie było podobnie? Gdyby to byłby JTD to śmiałbym stwierdzić, że może to być zawór N75, ale na chwile obecną to wróżenie z fusów.
Ostatnio edytowane przez Tytanowy ; 31-05-2013 o 22:47
Podjechałem do mechanika żeby mieć pewność i niestety marek wykrakałszklanki czekają na wymianę, na szczęście jest podobno na tyle wcześnie że nic więcej nie trzeba robić, coż 260k przebiegu to jednak sporo
Tak z ciekawości ile w v6 siedzi popychaczy? Z tego co zauwazyłem jeden ok 50zł więc wstępne koszty bym sobie obliczył...
U mnie ewidentne cykanie. Ale wkurzajace.
- - - Updated - - -
Nie wiem czy to moze mieć związek. Zauważyłem ze nie jest zalany olej na max, tylko w samym dole wskaźnika bagnety. Już raz mi ten mechanik tak zrobił w Hondzie.
- - - Updated - - -
Instalacja Gazowa nie cykałaby chyba kiedy jest wyłączona przyciskiem w kabinie...