ja do ele pily dawalem stary olej ze skrzyni i lancuch ladnie tnie. silnikowy IMO za żadki jest.
ja do ele pily dawalem stary olej ze skrzyni i lancuch ladnie tnie. silnikowy IMO za żadki jest.
[C
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
A tak powaznie,to w DE przy zakupie oleju odrazu w cene oleju wliczona jest oplata recyklingowa.Takze mozna oddac stary tam gdzie sie go kupilo i bez lachy musza odebrac.
Ostatnio edytowane przez Lukasz A. ; 21-06-2013 o 19:19 Powód: OT
Nie wiem jak u Ciebie w mieście ale u mnie zbierają w każdą sobotę od 9 do 15 wszystkie chemikalia samochodowe (olej, filtry oleju, płyn hamulcowy itp.). Zadzwoń do urzędu miasta/gminy i podpytaj czy czasem nie masz czegoś podobnego w okolicy. Z tego co słyszałem w Warszawie i Poznaniu są punkty zbiórki oleju, nawet coś płacą tyle, że nie wiem na ile to jest prawdą.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Ja znam u siebie w miasteczku kolesia, który skupuje zużyty olej po 2zł/litr - właśnie do pieca na olej. Cholera go wie, czy certyfikowany ten piec, ale w okolicy chyba innej opcji nie ma, chyba, że by dogadać się z jakimś większym warsztatem.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Można próbować porozmawiać czy nie przyjmą w punkcie gdzie wymieniają olej czyli np.w jakimś warsztacie oni posiadają specjalne pojemniki które zabierają od nich zużyty olej do dalszej przeróbki za niewielkim dowodem wdzięczności np.piwkiem nie powinni robić problemów.