witajcie koledzy ja mam michelin nowy model i na razie baja ciche, skuteczne przy hamowaniu zobaczymy jak na lodzie
witajcie koledzy ja mam michelin nowy model i na razie baja ciche, skuteczne przy hamowaniu zobaczymy jak na lodzie
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...
i nie zobaczycie ich większego zużycia ponieważ są pokryte specjalnym rodzajem lakieru.Poradzę wam jednak koledzy aby zimówki założyć na felgi stalowe bo przy małym poślizgu i kontakcie z krawężnikiem macie po alumach a to ok 200złszt,a stalowe można troszkę po prostować a jeżeli wymiana to 50zł szt.Napisał Maciek-156
Jeżeli jedyny problem to poślizg z finałem na krawężniku to wrzucam zimówki na alusy!!! :twisted:Napisał kasbak
P.O.Z.D.R.O.
Napisał darloss
Są jeszcze dziury w jezdni, których zimą jak mrówków. I do tego często są niewidoczne pod warstwą błota pośniegowego. Łatwo o przygodę z polską drogą ...
jak to mówił Jegomość Józek - gówno prawdaNapisał Maciek-156
ze 3 lata temu w Krakowie jak spadł pierwszy śnieg kolega zostawił mi auto, żeby pojechać po zimówki i zmienić - jazda do wulkanizatora na letnich 225/45/17 przypominała walkę o życie, powrót na zimowych o takim samym rozmiarze już był w miarę komfortowy (różnica wynikała napewno z letniego przyzwyczajenia do 100% przyczepności). Myślę że zimowym oponom 215/45/17 będzie dużo bliżej do zimowych np 205/60/15 niż do letnich 215/45/17.
Ja jeździłem mojej mamy autem na 225/45 r17 Good Year Ultra Grip i powiem szczerze, że jeździło mi się bardzo dobrze, wcale nie odbiegały przyczepnością od opon węższych na których jeździłem w innych autach.
pzdr
hmm, no ja mam aktualnie na stojaku: Micheliny Pilot Alpin 215/45/R17
Chyba zrobię przekładkę i przetestuję na własnej skórze. Jak będą się dobrze sprawować to dokupię tylko jakieś alu do tego. Może białe OZ, czy wiocha? :twisted:
w opcji w oryginalnych akcesoriach Alfy były 17" białe szprychowe speedliny:Napisał twardy
http://www.fanta-team.org/picture.php?pid=2238
http://www.fanta-team.org/picture.php?pid=3333
imho Superturismo (bo chyba tylko takie były oryginalnie białe) mają bardzo podobny wzór i wcale to nie będzie wiocha![]()
Z tą szerokością to chodzi też o to iż węższa opona przenosząca tą samą masę auta wywiera większy nacisk na drogę co pozwala lepiej wbijać się w śnieg lamelkom w oponie zimowej. tak bynajmniej kiedyś czytałem na jakimś forum oponiarskim.
A co do rozmiaru to rzekomo zalecany jest rozmiar mniejszy niż opon letnich ale to takie umowne raczej jest ze względu na to, że jedni z nas latem jeżdżą na 215 a inni na 205 więc Ci z 215 zimą powinni mieć 205 co daje taką samą jak Ci drudzy latemale się "nafilozofowałem"
A teraz do rzeczy. Ja mam na lato 215/45/17 (średnica 625,3 mm) a na zimę 195/65/15 (średnica 634,5 mm) i jest OK średnica zimowej jest delikatnie większa co jeszcze zimą zwiększa prześwit. Zimowe mam na alu i dają radę tak więc polecam jeżeli ktoś się zastanawia pomiędzy alu i stalą.
A c odo firm to jeździłem już na kilku różnych oponach i polecam szczerze DUNLOPY tak jak kolega olo156. Słabo wypadły Micheliny alpin2, nie wiem jak ten nowy model bo ponoć lepszy. Całkiem dobrze jeździły Kormorany, trochę gorzej Dębica. Teraz kupiłem nowe Klebery bo się strasznie w reklamach chwalą więc zobaczymyKolega jeździł na CONTINENTAL-ach i też sobie chwalił.
W sumie firma nie jest aż tak ważna, ważny jest stan opony i głębokość bieżnika bo nawet najlepsza opona z 3 mm bieżnika nie ma porównania z nowym np Kormoranem.
pozdrawiam
Wczoraj założyłem Oponki Pirelli Carving 195/65 R15 na stalowe felgi i jeździ się super
Zresztą chyba dobrze zrobiłem, bo dzisiaj rano było -4 stopnie i się ludzie rzucą do zakładów![]()