Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: [156] brak ogrzewania

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Tak - jak jest zimno na dworze to klimy nie włączysz. U mnie też tak jest, przy ok. 3-5 st.C nie załączy się sprężarka.

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

to może i tak było, kiedyś miałem mondeo 98r z klimą i tam nie było problemu żeby w zime włączyć klime (chyba że coś zje..ne było), a to się przydawało jak szyby zaparowały

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

No i co? Nie ma propozycji dlaczego nie mam ogrzewania?? Dodam, że ustwaiłem sobie przepustnice ręcznie na nadmuch gorącego powietrza i dalej mam zimno w aucie, więc to na pewno nie silniczek od ustawiania tej przepustnicy
    Kolego a pompę wody kiedy zmieniałeś? - bo może nie masz prawidłowego obiegu

selius
    Gość

Domyślnie

Jak dla mnie to masz zapowietrzony uklad chlodzenia. Wczoraj tez wymienialem termostat i zalalem zielonym borygo i nic w zadna reakcje nie weszlo... jesli przed wymiana plynu dzialalo Ci ogrzewanie, a teraz nie to szukal bym przyczyny w tym co robiles czyli np zalanie plynu i odpowietrzenie, jak odpowietrzales uklad to miales otwarty obieg na nagrzewnicy? tzn miales ustawione pokretlo na cieple powietrze? Sprobuj jeszcze raz odpowietrzyc caly uklad i zrob to tak:
    1) odkrec caly korek na chlodnicy
    2) odpal silnik
    3) ustaw pokretlo w kabinie na cieple powietrze
    4) zlej ok szklanki plynu z tego korka na chlodnicy zakrec korek i gdy otworzy sie termostat znowu lekko odkrec korek az bedzie sie z pod niego lal plyn i zakrec

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wlkp
    Auto
    156 2.0 ts

Domyślnie

hej to mój pierwszy pościk więc witam wszystkich alfaholików!! Marcin z Wlkp
    od razu mam pytanko co do tego odpowietrzenia. co zrobic z tym płynem co sie wyleje spod korka?

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

Jeżeli uda ci się go wyłapać w szklankę i jest czysty to uzupełnij nim poziom w zbiorniczku ale najlepiej to dolać świeżego

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wlkp
    Auto
    156 2.0 ts

Domyślnie

ok
    jeźdze już troche z tym zapowietrzonym układem czy nie powinien sie sam odpowitrzyc z czasem?

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

SELIUS, też myslałem że może jest zapowietrzony ale raczej nie, bo po wymianie miałem jeszcze ogrzewanie które po trochu było coraz gorsze,może mam filtr kabinowy do d...y? albo jes zawilgocony?Mimo to, zrobie jutro jeszcze raz tak jak mówisz i dam znać

selius
    Gość

Domyślnie

Filtr kabinowy to jest od klimatyzacji i nie ma nic wspolnego z cieplym powietrzem, moim zdaniem masz zapowietrzony uklad albo niedrozna nagrzewnice. Jesli miales juz problemy z ogrzewaniem to ja najpierw dobrze bym wyplukal caly uklad chlodzenia specjalnymi srodkami. Wlej kilka razy wode destylowana z tym srodkiem i pojezdzisz z jeden dzien, spusc ta wode i zrob to samo co wczesniej, zrob tak ok 3 razy i zalej w tedy plynem i dobrze odpowietrz.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wlkp
    Auto
    156 2.0 ts

Domyślnie

po jakim czasie powinno sie robic cieplo w kabinie [przy takiej pogodzie jakl nap dzis i pełnym odkręceniu ciepłego powitrza?
    jak odkręce ten koreczek w chłodnicy przy otwierającym sie termostacie to nie ryzykuje poprzenia?