Tak nie doczytałem. Ten ruch obrotomierza faktycznie wskazywałby na jakąś usterkę elektryczną. Zapytaj bubu321. Może on cos poradzi.
Tak nie doczytałem. Ten ruch obrotomierza faktycznie wskazywałby na jakąś usterkę elektryczną. Zapytaj bubu321. Może on cos poradzi.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A czy, któryś z Kolegów dysponuje może opisem (oznaczeniem pinów) sterownika od 1,9 16V Bosch (0281011511) ??
Byłbym bardzo wdzieczny za jakiś schemacik bądź opis. (na PW badź slom22@gmail.com)
Generalnie problem na pewno nie leży w żadnym z czujników obrotów (wału lub wałka) ponieważ po ich odpięciu obrotomierz nadal sobie podskakuje przy przekręconym zapłonie i silnik nie odpala a ECU nadal wyrzuca błąd P0335.
Z góry Dzieki.
Pzdr
Sprawdź masę na skrzyni.
S3 mini wyklepało!
Tam jest edc16? Bo nie pamiętam
http://www.aquamist.co.uk/vbulletin/...3&postcount=25
ostatnio miałem podobny problem, winny był ułamany pin w ECM.
pzd.
zwał jak zwał, to to samo...![]()
A więc problem rozwiązany.
Uwalony był sterownik silnika, w którym niestety ktoś już wcześniej grzebał (ślady rozbiórki i sklejanie na biały silikon)
Niestety próby ratowania (szukanie zimnych lutów, itp.) skończyły się fiaskiem.
Po wymianie na "nowy" używany Bella wróciła do zdrowia i znowu śmiga aż miło.
Dzięki wszystkim za wskazówki i sugestie a w szczególności forumowiczowi maly_777 za telefoniczne wsparcie informacyjno-techniczne.
Pzdr