zrobil by ktos moze zdjecie gdzie dokladnie jest ten korektor sily hamowania
zrobil by ktos moze zdjecie gdzie dokladnie jest ten korektor sily hamowania
Wymieńcie sobie najpierw bezpiecznik 70 albbo 80 amper nawet jak wyląda na dobry, koło klemy plusowej a dopiero potem zajmjcie się pierdółkami typu pompa abs![]()
dokładnie
Wymiencie bezpiecznik i poczysccie styki na klemie +
To samo i mnie dopadło, ale nie mogę się jakoś za to wziąć z braku czasu, ja mam takie same objawy tyle że one ustępują jak samochód postoi kilka godzin lub jak jadę dłuższy czas to wszystko wraca do normy na jakieś 10 km i znowu 10 - 15 km bez prędkościomierza i ze świecącymi się kontrolkami i tak na okrągło:/.
Raczej to nie jest przerwa na bezpiecznikach te akurat wszystkie oglądałem. Wydaje mi się że to może jakiś problem ze sterowaniem pompy ABS, jakiś układ podczas pracy się nagrzewa i przestaje pracować jak ostygnie działa ponownie. Ale mogę się mylić, to takie moje przemyślenia.
zima zima
Jesli kable ucinane to pewnie od czunika klockow od tego bledow nie ma
jesli nie dziala predkosciomierz to wina ktoregos czujnika abs pewnie padl ( sa 2 rodzaje czujnikow roznica koncowek)
przy aku w puszce na klemie + macie bezpiecznik abs taki zólty płaski dostepny w ASO
"Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki."
a w zwyklych motoryzacyjnych nie mozna kupic tych bezpiecznikow tylko w ASO
tylko tam go dostałem moze gdzies tez być
"Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki."
Jak by to był czujnik to kontrolka by się zapaliła tylko od ABS, a nie od ręcznego i ABS jednocześnie oraz prędkościomierz powinien raczej działać
a sprawdzcie jeszcze poziom plynu hamulcowego w zbiorniczku oraz przyjrzyjcie sie kostce
Ja miałem kiedys na niej zware jak wywalilo mi zbiorniczkiem troche plynu hamulcowego ( kiedys dolalem a przy wymianie klockow na nowe troche go cofnelo i poszedł górą
Nie pamietam tylko jaka kontrolka sie wtedy swiecila - chyba od hamulca recznego
A jak wymiana bezpiecznika nie pomaga?
Timeline: Nissan Sunny Y10 2.0d->Alfa Romeo 156 2.5 V6->Ford Focus mk2fl 1.8 TDCI->Lexus IS200 + Fiat 126p elx