Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Jaki olej na dolewkę....

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał z4boj4d Zobacz post
    Miałaś już do czynienia z tą marką ?
    Olej to podstawa:
    Nie nie mialam do czynienia wczesniej tylko tylko co sobie kiedys pojezdzilam kumpla alfą

Ale wychodzi na to że to auto było starsznie zaniedbywane bo dzisiaj kolejna niespodzianka wyciek całkowity plynu chlodzącego po lewej stronie silnika i nie wiem co to i co dalej... załamka totalna raz ze fajne auto a dwa ze bardzo potrzebne a moj mechanik na urlopie

Raku86
    Gość

Domyślnie

Mechanikow pewnie w okolicy nie brakuje
    Ja bym osobiscie kupił do twojego autka 5w50 albo 10w60 lepsze rozwiązanie od 10w40

A jeżeli nie ma dużo naczaskane nq liczniku to i moze warto by było pomyśleć o syntetyku. Mam znajomego co ma vectre w benzynie z 99? Chyba i do dnia dzisiejszego smiga na pełnym syntetyku i żadnych wycieków.

~via samsung

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Wyciek może być spowodowany jakąś pierdołą, nie ma co się załamywać. Może wąż pękł, albo opaska.

Co do oleju to jest on w alfach bardzo ważny. Silniki benzynowe lubią go sobie "wypić" i nie należy dopuszczać sytuacji gdzie masz oleju na bagnecie w okolicy min.

Zawsze zalewaj w minimum w 3/4 bagnetu. Jak zapali Ci się kontrolka od oleju to będzie niestety za późno. Stąd pewnie poruszenie kolegów
    Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
    FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał PRE2ES Zobacz post
    Wyciek może być spowodowany jakąś pierdołą, nie ma co się załamywać. Może wąż pękł, albo opaska.

Co do oleju to jest on w alfach bardzo ważny. Silniki benzynowe lubią go sobie "wypić" i nie należy dopuszczać sytuacji gdzie masz oleju na bagnecie w okolicy min.

Zawsze zalewaj w minimum w 3/4 bagnetu. Jak zapali Ci się kontrolka od oleju to będzie niestety za późno. Stąd pewnie poruszenie kolegów
    Kontrolka naszczescie sie nie zdazyła jeszcze zapalic.... A co do wycieku to wiszę w prózni... musze czekac do 17 00 naszczescie tylko 1,5 km pokonalam z lejącym sie płynem temperatura na 110 stopniach w najgorszym momencie... szczerze to najbardziej boje sie o uszczelki ... ale staram sie być dobrej mysli

A niestety poprzedniemu włascicielowi który ukrył wiele wad wystawie w sądzie rachunki wraz z opinią rzeczoznawcy

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Raku86 Zobacz post

A jeżeli nie ma dużo naczaskane nq liczniku to i moze warto by było pomyśleć o syntetyku.
    a na liczniku tylko albo aż 149 000

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał Modliszka Zobacz post
    A niestety poprzedniemu włascicielowi który ukrył wiele wad wystawie w sądzie rachunki wraz z opinią rzeczoznawcy
    i to mi się podoba, tak trzymaj i się nie poddawaj, oszustów trzeba tępić, brawo

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Raku86
    Gość

Domyślnie

Od prywatnej osoby czy z komisu zakupilas auto ?

No to jest też duża szansa że i stan licznika jest zaklamany ale o tym pewnie wlasciciel nic nie wie

~via samsung

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Raku86 Zobacz post
    Od prywatnej osoby czy z komisu zakupilas auto ?

No to jest też duża szansa że i stan licznika jest zaklamany ale o tym pewnie wlasciciel nic nie wie

~via samsung

Od osoby prywatnej, jako swiadka czyli osobe ktora byla ze mna po to auto mam kogos kto w świetle prawa jest dla mnie osoba obca i w zaden sposób nie spokrewniona ze mną, ta osoba mam nadzieje że pomoże w odzyskaniu kasy za naprawy bo na dzien dzisiejszy to juz kwota okolo 2500 zł tak liczą na oko a miało być wszystko sprawne i działac jak nalezy i oczywiscie po niektórych wyniamach.... raz sie dałam nabrac ale to już był ten pierwszy i ostatni raz...
    Mechanikiem nie jestem na aucie nie muszę sie znac kupując zawsze ma sie nadzieje ze sprzedajacy jest uczciwy ale cóż zycie

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Koleżanko mam nadzieje ze nie kupiłaś 156 v6 za 5-6 tys zł i teraz się dziwisz że jest problem
    http://s1.zmniejszacz.pl/113/imag0615__586673.jpg

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    Koleżanko mam nadzieje ze nie kupiłaś 156 v6 za 5-6 tys zł i teraz się dziwisz że jest problem

No bez przesady te za 5000/6000 odpuszczalam tylko ogladalam początkowa cena była duzo powyzej tej kwoty

- - - Updated - - -

A tak apropo to teraz dopiero zauważyłam ze mam ramki tablic rej. z tego forum czyli

Raku86
    Gość

Domyślnie

Wiesz co na prawie się nie znam ale coś musi być na rzeczy znajomy miał taka sytuacje.

Sprzedawał auto i kupujacy następnego dnia wrócił powiedział że chce kasę z powrotem bo auto ma za dużo wad o ktorych go nie poinformował i znajony bez gadki zabrał auto i oddał kasę. Wiedział że w sądzie nie ma szans. Wiec może i z sprzedającym warto się jakoś dogadać.

Czy zlewa Cię po całości ? Czyżby ktoś z kolegów nie wystawił sprzedawanego auta w dziale bazar ? nie chcąc sprzedać bubla i być za to wytykanym palcem ? Bo szczerze nie chciał powiedzieć co jest do roboty ?

~via samsung