ja ostatnio wymienialem i mam tarcze Bosch a klocki TRW, na przeglądzie prawie maszynę zatrzymało ;-) a tak na poważnie jest OK i naprawdę heble mocne :-) pokazało 3,4kN na przód siłę hamowania
U mnie z przodu mam komplet hamulców TRW i na przeglądzie miesiąc temu wywaliło mnie aż z rolek 3,8kNwięc też dają radę.
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 115 KM - była
Jest Zafira 2.0 OPC 192KM
Tak przy jednorazowym hamowaniu się zgodzę naprawdę hamownia rozwala na łopaty, ale po serii co z tego zostanie?????????
Obecnie mam tarcze Bosch plus klocki Ferodo Premier z przodu jest dno, dwa hamowania i tarcze biją po rozgrzaniu, a klocki Ferodo to nie to samo co jeszcze 3 lata temu też poleciały w dół z jakością
A ja znów z przodu mam komplet od Textara i sobie chwalę. Nie pylą przesadnie a i skuteczność, czy to na zimno, czy na gorącą dość dobra z tą cenę. No i do zatrzymania 2.4JTD także parę kg więcejDo tego tarcze są pokryte... czymś nie znam się aż tak na materiałach. W każdym razie po 5000km nie widać nigdzie rdzy na tarczy
![]()
Gagex123, ta "Pro" wersja jest pokryta tym, czym np. ATECo do skuteczności, to kwestia nogi kierowcy, nie oszukujmy się, 284x22mm to w sumie niespecjalna pojemność cieplna, gotuje się dosyć szybko, a klocki klasy OE też za wiele nie wytrzyma, już FDS podobno dużą poprawę przynosi
![]()
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
@arekgr: miałem po sprowadzeniu tarcze wyraźnie pogięte - już przy 120km/h hamowanie powodowało wibracje. Nie wiem co tam było, jest Textar, bo w tym rozmiarze kupiłem za 340zł komplet w sklepie. Hamuje zdecydowanie lepiej niż ostatnio. Była w Bieszczadach, na serpentynach 3 os. + bagaż i jazda na prawdę ostra dawały radę. Mi więcej nie trzeba. Jeśli jeździsz, aż tak ostro, że serię na fabrycznych częściach gotujesz, to zmieniaj![]()
Każdy stosuje to co uważa za dobre do swojego stylu jazdy. Tylko nikomu nie pożyczamy wtedy auta, zwłaszcza jak ostrzej jeździ od nas![]()
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 115 KM - była
Jest Zafira 2.0 OPC 192KM
Ja pożyczyłem raz pizd.. a i tak coś rozwalili na 5 kilometrowej trasie
Ogólnie jak lubisz przycisnąć, to tylko DS i tarcze Brembo- były wcześniej w mojej , ale wymiana przodu była niespodziewana i był problem z dostępnością, ale mnie cały czas korci żeby założyć zestaw ATE, ten z dodatkiem ceramiki, ale nie znam nikogo, kto by tego używał