-BamBosZek-, zgadza się, 3,1l do SUCHEJ skrzyni, a przy wymianie/uzupełnieniu ma być 2.9l
A może to kwestia zbyt słabego wysprzęglania? Zapowietrzenia/starego płynu w "wysprzęgliku"?
podepne sie pod temat tylko z innej strony u mnie w AR biegi wskakują elegancko za to gdy jest lewarek na luzie to ciężko mi go na boki pokiwać może macie jakiś pomysł oco loto?trzeba gdzies cos nasmarować czy jak?
wystarczy poszukac..
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ow_na_luz.html
Dzisiaj czekałem chwilę w samochodzie i zrobiłem próbę - na uruchomionym silniku, z wciśniętym sprzęgłem wielokrotnie próbowałem wrzucać wszystkie biegi. Wchodziły bezproblemowo, dopóki nie popuściłem minimalnie nogi ze sprzęgła, dosłownie minimalnie. 3ci zaczął haczyć jak podczas jazdy. Więc może faktycznie coś nie tak z wysprzęglaniem? Tylko jak ocenić kondycję wysprzęglika w skrzyni?
Jak to dobrze zrobić z wysprzęglikiem w skrzyni? Wiem, że ma jakiś siurak tam pod akumulatorem, ale nie jest to chyba jakaś najprostsza czynność. Gdzieś coś mi się poczytało o tym, ale nie wiem do końca jak to ma wyglądać. A tak w ogóle, to sprzęgło w 2.4 20v jest samonastawne? Może w tym tkwi problem?