Ok. Udało się.
Ok. Udało się.
Wam też te ledy w drzwiach się cały czas lekko zarzą ?
U mnie tak było, pomogła dopiero wymiana na inne.
No to lipa. Kupowałem u polecanego sprzedawcy.
U mnie jest tak samo, ale dalem sobie spokoj z tym. To zalezy jaki rezystor jest zastosowany. Na przewodach mimo wszystko nadal bedzie wystepowac minimalnie jakies napiecie i LEDy sa na to wrazliwe. Np. ten sam LED co mam w drzwiach przelozony do przedniego schowka przygaszony jest i mryga. Inny przelozony swiecil ok, ale od ramtego czasu zaczelo mi smierdziec spaleniznajuz nie eksperymentuje z LEDami. Wrocilem do zwykluch zarowek.
Always Loking For A drive
U mnie też po grubo ponad pół roku padły LED-y w oświetleniu tablicy rejestracyjnej. Może nie tyle co padło oświetlenie, bo działa po dziś dzień, ale po wyłączeniu silnika nadal lekko się żarzą. Czyli same LEDy ok, ale canbus już nie dał rady...
I weź tu człowieku powymieniaj wszystkie żarówki w aucie, poświęć na to mnóstwo czasu, a po pół roku zabawa zaczyna się od nowa... Przy okazji - i tak w rejestrację wsadzę te same LEDY![]()
Warte to tego? Porownujac koszt wydawanych pieniedzy na LEDy? Ja zostawilem LED tylko w drzwiach. Wszedzie indzej wrocilem do zarowek. Ewentualnie skusze sie na samochodowe LEDy OSRAM. Ale jak narazie wydanie £11 od sztuki nie lezy na mojej liscie wydatkow. Moze w "gwiazdke pod choinke" sobie fundne. Bynajmniej gwarancja 3 lata.
Always Loking For A drive
Mój zestaw ledów działa bez zarzutu. Mam w drzwiach,w bagażniku ,w obu lampkach sufitowych, oświetlenie tablicy i w postojówkach.
Rozumiem, ze te ledy wciaz nie maja homologacji i ich uzycie na zewnatrz pojazdu wg litery prawa jest niedopuszczelne?
Najtańsze LEDy na allegro są po ok 2zł/szt., spróbowałem kiedyś na próbę i część świeciła, dłużej część krócej. Więc z takimi faktycznie szkoda poświęconego czasu na ich wymianę, bo zakup to tam pal licho. Natomiast te 10zł/szt. ze sklepuledowego (normalnie są po 15zł/szt.) święcą grubo ponad pół roku, tylko parę dni temu canbus w nich padł i żarzą się po wyłączeniu. Ale i tak uważam, że warto wydać te 20zł za komplet przynajmniej na oświetlenie tablicy - wymiana szybka, na rok w sumie wychodzi 40zł, a efekt dużo więcej niż zadowalający.
Michuw81 co to za cuda po 11 funtów?