Strona 20 z 38 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324252627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 376

Temat: Alfy w policji ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK Zobacz post
    No ale to przecież nie policja wybrała sobie te stalówki, tylko takie samochody dostała po zakończeniu przetargu! A sklep może wcale nie mieć dostępu do 500sztuk, a może po prostu u Citroena była lepsza cena?
    Dziwne, że przystępując do przetargu firma, która się tym zajmowała o to nie zadbała. Tak czy inaczej wybrali najgorszy wariant gdyż w następstwie tego usunięto nadkola oraz z tego co można przeczytać koła wystają poza obrys samochodu co jest niezgodne z prawem i nie powinny być dopuszczone do ruchu.

Żeby nie być gołosłownym:

Gdy policjanci zaczęli przeprowadzać próby, okazało się, że gdy w aucie siedzą trzy osoby, opony obcierają o nadkola. Dlatego je usunęli. Innym ubocznym efektem zastosowania stalowych felg są wystające poza obrys karoserii opony – o 53 milimetry.
    Z drugiej strony dziwne jest to, że jeśli opony tyle wystają to obcierały o nadkola a nie o błotniki. Dobrze, że błotników nie zdemontowali
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 25-02-2011 o 10:48

amoook
    Gość

Domyślnie

Pochwalę się fotą ze stacji Bliska w Ozorkowie, pytałem właścicieli białych czapeczek jak Alfa się sprawuje, to powiedzieli, że jeszcze nie wiedzą bo pierwszy dzień
    Co do felg wystających po za obrys... Z tyłu nic nie wystają chociaż są niedaleko obrysu, ale jednak nie wystają co do przodu to nie wiem bo były skręcone koła, mogłem też cyknąć fotkę z boku, żebyśmy razem obadali te koła, ale nie wyglądały jak by miały wystawać

Co nie zmienia faktu, że wygląda fenomenalnie Pogadałbym z nimi dłużej, ale jacyś nie kumaci byli

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał amoook Zobacz post
    Pochwalę się fotą ze stacji Bliska w Ozorkowie, pytałem właścicieli białych czapeczek jak Alfa się sprawuje, to powiedzieli, że jeszcze nie wiedzą bo pierwszy dzień
    Co do felg wystających po za obrys... Z tyłu nic nie wystają chociaż są niedaleko obrysu, ale jednak nie wystają co do przodu to nie wiem bo były skręcone koła, mogłem też cyknąć fotkę z boku, żebyśmy razem obadali te koła, ale nie wyglądały jak by miały wystawać

Co nie zmienia faktu, że wygląda fenomenalnie Pogadałbym z nimi dłużej, ale jacyś nie kumaci byli
    Gdzie te auto pasuje do tych policyjnych naklejek

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

amoook
    Gość

Domyślnie

Według mnie wszystkie naklejki wyglądają ładnie, tylko tą na masce spaprali :/ z resztą to są normy na vectry, więc nic dziwnego, że na alfie to nie wygląda

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Ja dzisiaj widziałem taką w akcji na drodze Komorów - Janki. Pan w Skodzie, przyłapany na brawurowej szybkiej jeździe, nie miał żadnych szans na ucieczkę...

Hm, mój znajomy jest komendantem i coś mi ostatnio o tych Alfach wspominał. Chyba będę musiał się do niego przejść...
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał sebott Zobacz post
    Ja dzisiaj widziałem taką w akcji na drodze Komorów - Janki. Pan w Skodzie, przyłapany na brawurowej szybkiej jeździe, nie miał żadnych szans na ucieczkę...

Hm, mój znajomy jest komendantem i coś mi ostatnio o tych Alfach wspominał. Chyba będę musiał się do niego przejść...
    mam nadzieje ze jak w pon bede wracal z wawy do rzeszowa to nie bede mial "przyjemnosci" sprawdzic co policyjna alfa potrafi
    no chyba ze pedzaca za kims innym
    Ostatnio edytowane przez kt0sfajny ; 27-02-2011 o 18:24
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

epion
    Gość

Domyślnie

lodz dostała 10 Alfów i jedną już widziałem

amoook
    Gość

Domyślnie

Wychodzi na to, że dość gęsto polska posiana jest tymi autkami :]

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Korzystają Państwo Policjanci z pełni możliwości Belli i radarów na ich pokłądzie
    Pozdrowienia i wyrazy współczucia dla kierowców dwóch aut! ( Belle mogą zatrzymywać 3 na raz o ile temu z przeciwka zdążą machnąć lizakiem) widzianych dziś na Tysiąclecia w Piastowie (przed wiaduktem, w stronę Tesco).
    Squadra polacca działą sprawnie
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Ee, zatrzymać to i pewnie nawet 10 aut mogą - jaki to problem przejechać wiązką po wszystkich jadących z naprzeciwka a potem zawrócić, wyprzedzić pierwszego i zatrzymać cały peleton. Pytanie czy takie wideo jak w tym filmiku z tvn, gdzie w kadrze jest kilka aut jednocześnie, będzie miało jakąkolwiek moc dowodową..