To poprosze pięćdziesiątke i śledzia
To poprosze pięćdziesiątke i śledzia
Na taki lodzik dobra jest ciepła woda. Tak szyba nie pęknie. Mówię o ciepłej nie o wrzątku. Auta człowiek nie zdąży obejśc dookoła i lodu niema. Jest tylko jeden warunek, nie może być strasznie zimno bo sobie tą wodą większych jaj narobimy. A jak ktoś ma karchera z ciepła wodą to już bajka![]()
to tak humorystyczniehttp://www.youtube.com/watch?v=e-xcKgkkSLI
Ale Szałek dobrze mówi, trzeba by to chyba dokładnie wytrzeć z szyby żeby ponownie nie zamarzło,co?
Oj chopy chopy. Spróbujcie to zobaczycie. Część tej wody wyparuje, później troche pojezdzic i juz wody niemaPrzecież to nie zamarza w sekundzie...
No ale to co nie odparuje lub nie spłynie to zamarzaAle nie powiem wypróbuje kiedyś, tylko, że ani razu nie miałem kilkucentymetrowej warstwy lodu na aucie
-12 stopni piekła... :Rocket-Cow:
![]()
Pytanko do osób parkujących pod chmurką - jak dokładnie odśnieżacie swoje samochody?
Usuwacie cały śnieg czy tylko omiatacie z grubsza szyby żeby było coś widać? Ostatnio widuję często auta z odśnieżonymi tylko szybami (lampy niekoniecznie).
I jeszcze jedno pytanko - jak często usuwacie to co gromadzi się za przednim kołem na nadkolu?
Ostatnio sprzed samochodu jadącego przede mną odczepił się na nierówności taki kawał zmrożonego śniegu/lodu, że musiałem się zatrzymać i go wykopać poza drogę (bo lubię swój zderzak jak jest cały).
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ja odśnieżam 100% zawsze zanim ruszę.. szanuje innych uczestników i nie chcę żeby im coś spadło przy większej prędkości.. i wnerwiają mnie ludzie którzy tylko szyby odśnieżają i jazda..
A co do syfu w nadkolu.. to ja codziennie staram się chociaż na 2 godziny gdzieś postać w garażu jak nie na taty miejscu kiedy go nie ma albo jakimś centrum handlowym tak żeby odmarzło na tyle żeby móc to wypchnać dotknięciem szczotki od śniegubo przy 18" jest ciasno i ten śnieg i lód w nadkolu poprostu przeszkadzają w jeździe.. hałasuje to cały czas.. a poza tym jak mówisz jak taka bryła wypadnie w czasie jazdy komuś pod koła to może być nieciekawie..
Fota z tego tygodniaciężko parkować chwilami, jest tyle śniegu.. metalowa osłona w tych warunkach to zbawienie
![]()