I to mi się podoba. Jak zrobiłeś takie równe podświetlenie?
I to mi się podoba. Jak zrobiłeś takie równe podświetlenie?
pokrycie jest prawie idealne, osiągnąłem to przy pomocy jednej diody http://allegro.pl/dioda-power-led-3w...960745001.html gorzej było z układem sterującym, ale w dużej mierze pomógł mi jeden ze sprzedawców elektroniki na allegro "AXEL-BIS" i się udało, pozostaje jeszcze kwestia jasności świateł pozycyjnych
Tapnięte z SM-N9005
Ostatnio edytowane przez b-ski ; 05-03-2014 o 22:17
jezeli na serio swieca tak mocno jak na filmie, to dobra opcja, mozna byloby przyciemnic tylne lampy i nie tracic na jasnosci swiatel.
Zamówiłem również folie jasno czarną do przycimnienia lamp, zobaczymy jak to się zgra jedno z drugim
Tapnięte z SM-N9005
Kurde.To pryjednopunktowej diodzie wychodzi tak równe podświetlenie? To przecież powinno być jak z żarówką a nie równo....
Nie jest to w 100% równiuśko ale jest lepiej niż na zarowce, w każdym bądź razie z efektu końcowego jestem jak najbardziej zadowolony.
Tapnięte z SM-N9005
Nie mniej jednak efekt lepszy niż na żarówkach a nie "psujemy" efektu. A układ sterujący na zewnątrz lamy? W bagażniku? Czemu dałeś mini przekaźnik na płytce zamiast zwykłego? A to duże białe?
teraz juz robia takie diodiy ze wlasnie daja rowniej swiatlo niz zarowki![]()
To białe to zasilacz stało prądowy który na wyjściu ma 700ma http://allegro.pl/zasilacz-staloprad...027733679.html i też przy tym prądzie dioda świeci maksymalnie swoją jasnością, wszystko zostało zbocznikowane rezystorem w celu osiągnięcia ok 200mA na wyjściu, wtedy dioda świeci 1/4 swojej jasności, po odłączeniu rezystora za pomocą przekaźnika(stop) dioda świeci pełna mocą 700mA. Będą 2 takie układy jeden do L drugi do R świateł, jedyny problem teraz to pociągnięcie przewodów do klapy bagażnika po 2 z każdej strony. Układ będzie na zewnątrz lampy zamknięty w plastikowej puszcze (tak przynajmniej zamierzam zrobić)
Tapnięte z SM-N9005
Dla mnie bomba. Bardzo mi się podoba. Takie ledy to nawet ortodoksyjni posiadacze 166 założą![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva