Temat: Halo Halo PŁOCK?SIERPC?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar robert_t18
    Mieszka w
    Rogotwórsk/ Płock
    Auto
    166 3.0 v6

Domyślnie

Z tego co wiem to ja i Sebaa, ja obecnie siedze w niemcowni, moze niedlugo wroce do pl.
    Był: Fiat Siena 1.6 16v; Alfa 156 1.9 JTD; Alfa 156 2.4 JTD; Fiat Stilo 1.9 JTD 115KM Jest: Ford Mondeo mk4 2.0 TDCi i Alfa 166 3.0 v6 ( http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1714704 )

Użytkownik Rowerzysta Avatar KrystianAd
    Mieszka w
    ok. Płocka
    Auto
    Alfa Romeo MiTo T-Jet 155 KM

Domyślnie

A Sebaa jest na miejscu?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar adalberto
    Mieszka w
    PŁOŃSK
    Auto
    PORSCHE CAYENNE S 4.8 2007 + MITO 1.4 2008-LPG

Domyślnie

Cytat Napisał KrystianAd Zobacz post
    Panowie, kto od nas dysponuje kabelkiem do 147 żeby sprawdzić błędy?
    Jeżeli po drodze ci przez Płońsk, to również mogę pomóc
    PORSCHE CAYENNE S 4.8 385KM MITO 1.4 LPG 78KM NERO ETNA
    ALFA TO WIĘCEJ NIŻ AUTO.....TO PASJA
    HISTORIA 159 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...adalberto.html
    HISTORIA MITO http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...nero_mito.html

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie

jestem jestem jak coś to dzwon 514088782

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kambizes55
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 JTDm 16V SW Q-T Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał Lichy Zobacz post
    Ja też grzałem od Glinojecka, ale zobaczyłem Cię dopiero w Drobinie, jak żeś się rzucił do wyprzedzania NA PRZEJŚCIU! Ja robiłem trasę Płock - Mrągowo - Płock... ogólnie to super warunki, szczególnie na zapieprzonej śniegiem DK 7
    a dziś to niezłe zaspy za Płockiem, nawet koleś Focusem przede mną się rozpędził i przebijał przez taką w poprzek ale mu nie wyszło, złapał lód i rów przyjdzie odwilż... w nocy będzie przymarzać, to będzie niezłe lodowisko

Te nowe samochody to porażka, ojciec ma nowe i40 i wszystko już miał wymieniane... całe oprzyrządowanie silnika, zawieszenie,dwumas, sprzęgło, pompę paliwa itd.. dużo tego było i wszystko w ramach gwarancji, bo ciągle coś się pieprzyło (jednak ten chwyt marketingowy na 5 letnią gwarancję się przydaje).. może Koreańczycy nie przewidzieli, że samochód może być tak eksploatowany - 1,5 roku 100 tys km
    a wiesz już co strzeliło w Auris ?

Ja się rzuciłem do wyprzedzania, bo myślałem, że moja ramka klubowa jest widoczna (a nie zalepiona śniegiem jak się później okazało) i chciałem pozdrowić Ciebie - klubowicza, a wyprzedzałem zaraz za przejściem - co jak co ale na przejściu naprawdę staram się nie wyprzedzać i przy okazji była to okazja żeby dwa tiry myknąć

A z Aurisem nadal nie wiadomo, najpierw ściemniali, że paliwo złe - ale filtr paliwa był wymieniany dwa tankowania wcześniej i paliwo tankowane zawsze na statoilu. Ponieważ po przeczyszczeniu całego układu paliwowego nadal samochód gaśnie po przejechaniu paru kilometrów po następnych kilku dniach wymyślili, że to pewnie gryzoń przegryzł jakiś przewód i tamtędy wlatuje powietrze i woda do paliwa.... i to jest OFICJALNE stanowisko serwisu TOYOTY PŁOCK. Oczywiście sami sobie zaprzeczają bo nadal jednak nie oddali samochodu, bo są pewni że odpali na 80% - i to mówią mechanicy o dwumiesięcznym samochodzie?? Nadal więc nie wiadomo co z tym samochodem - ale sprawa nadaje się do jakiejś Turbo Kamery czy innej telewizji...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar robert_t18
    Mieszka w
    Rogotwórsk/ Płock
    Auto
    166 3.0 v6

Domyślnie

No Sebaa jest na miejscu, a ja bede dopiero ok czwartku/piątku w PL i przy okazji chyba w Płocku i w Cekanowie
    Był: Fiat Siena 1.6 16v; Alfa 156 1.9 JTD; Alfa 156 2.4 JTD; Fiat Stilo 1.9 JTD 115KM Jest: Ford Mondeo mk4 2.0 TDCi i Alfa 166 3.0 v6 ( http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1714704 )

Użytkownik Rowerzysta Avatar trucha78
    Mieszka w
    Sierpc
    Auto
    AR 166 2.4 JTD

Domyślnie

Witam, Lichy i kambizes55 dzięki za wskazówki i pomoc, rozrząd ogarnąłem w Sierpcu, przy okazji wymieniłem termostat. Stary na trasie trzymał max 50-60 stponi mimo sprawnego podgrzewacza płynu, w mieście trochę lepiej. Teraz 5-6 km trasy i trzyma równo pod 90 stopni. Mam jeszcze jeden temat, problem z tyłem, koła stoją tak / \ na lodzie tył trochę lata na boki, na suchym ok, żadnych stuków, abolutna cisza ale od wewnątrz tnie opony, jestem już umówiony na przegląd zawieszenia i wymianę czego trzeba, tylko potem chciałbym dać to komuś żeby pożądnie ustawił zbierzność i ewentualnie kąty, przerabialiście to?
    kambizes55, mój kumpel odbiera w piątek w Płocku nową Avensis, musze z nim pogadać, może trochę zmieni zdanie na temat niekwestionowanej niezawodniści tej Japońskiej marki...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kambizes55
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 JTDm 16V SW Q-T Distinctive

Domyślnie

A propos TOYOTY i jej niezawodności - niezawodne to one były daaaaawno temu, w czasach gdy samochód robiło się po to by klient jeździł nim prawie życie, później producenci (wszyscy) wpadli na genialny pomysł, że lepiej żeby Kowalski kupował kilkanaście samochodów w życiu, więc muszą się psuć.

Myślę, że teraz wszystkie nowe samochody są tak samo awaryjne i ja bym koledze nic nie odradzał (no chyba, że da się namówić na ALFĘ) - wszędzie teraz jest to samo, jedynie zawsze będę walczył z takim zupełnie bezpodstawnym stereotypem, że Toyoty są świetne a Fordy czy francuzy już nie, a Alfy jeszcze gorzej i najlepsze to są w ogóle WieśVageny

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Lichy
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Ford Tourneo '17

Domyślnie

trucha78 - co do ustawienia zbieżności to również robiłem to w serwisie Skody w Imielnicy, oczywiście jak to bywa w takich miejscach trochę grosza wyciągną, ale moim zdaniem zrobią to raz a dobrze też własnie muszę wymienić termostat, bo mam ten sam problem btw. masz 166 po lifcie czy przed ?

kambizes - ze stereotypami walczyć możesz, ale raczej nie wygrasz

Użytkownik Rowerzysta Avatar trucha78
    Mieszka w
    Sierpc
    Auto
    AR 166 2.4 JTD

Domyślnie

Lichy, a ile Cię to kosztowało? Robiłeś cały zawias czy tylko geometrię? Z resztą wolę dopłacić i mieć frajdę z jazdy, min. dlatego kupiłem Alfę. Mam jeszcze Mondeo a w firmie Tourana i Volvo S80 do dyspozycji, ale to nie to samo...
    Moja 166 przed liftem, jak dla mnie dużo lepiej wyląda niż ta po, a technicznie większej różnicy chyba brak.
    Mechanik wsadził mi Verneta, koszt koło 200zł plus wymiana.