Z tego co wiem to ja i Sebaa, ja obecnie siedze w niemcowni, moze niedlugo wroce do pl.
Z tego co wiem to ja i Sebaa, ja obecnie siedze w niemcowni, moze niedlugo wroce do pl.
Był: Fiat Siena 1.6 16v; Alfa 156 1.9 JTD; Alfa 156 2.4 JTD; Fiat Stilo 1.9 JTD 115KM Jest: Ford Mondeo mk4 2.0 TDCi i Alfa 166 3.0 v6 ( http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1714704 )
A Sebaa jest na miejscu?![]()
PORSCHE CAYENNE S 4.8 385KMMITO 1.4 LPG 78KM NERO ETNA
ALFA TO WIĘCEJ NIŻ AUTO.....TO PASJA
HISTORIA 159 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...adalberto.html
HISTORIA MITO http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...nero_mito.html
jestem jestemjak coś to dzwon
514088782
![]()
Ja się rzuciłem do wyprzedzania, bo myślałem, że moja ramka klubowa jest widoczna (a nie zalepiona śniegiem jak się później okazało) i chciałem pozdrowić Ciebie - klubowicza, a wyprzedzałem zaraz za przejściem - co jak co ale na przejściu naprawdę staram się nie wyprzedzać i przy okazji była to okazja żeby dwa tiry myknąć
A z Aurisem nadal nie wiadomo, najpierw ściemniali, że paliwo złe - ale filtr paliwa był wymieniany dwa tankowania wcześniej i paliwo tankowane zawsze na statoilu. Ponieważ po przeczyszczeniu całego układu paliwowego nadal samochód gaśnie po przejechaniu paru kilometrów po następnych kilku dniach wymyślili, że to pewnie gryzoń przegryzł jakiś przewód i tamtędy wlatuje powietrze i woda do paliwa.... i to jest OFICJALNE stanowisko serwisu TOYOTY PŁOCK. Oczywiście sami sobie zaprzeczają bo nadal jednak nie oddali samochodu, bo są pewni że odpali na 80% - i to mówią mechanicy o dwumiesięcznym samochodzie?? Nadal więc nie wiadomo co z tym samochodem - ale sprawa nadaje się do jakiejś Turbo Kamery czy innej telewizji...
No Sebaa jest na miejscu, a ja bede dopiero ok czwartku/piątku w PL i przy okazji chyba w Płocku i w Cekanowie
Był: Fiat Siena 1.6 16v; Alfa 156 1.9 JTD; Alfa 156 2.4 JTD; Fiat Stilo 1.9 JTD 115KM Jest: Ford Mondeo mk4 2.0 TDCi i Alfa 166 3.0 v6 ( http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1714704 )
Witam, Lichy i kambizes55 dzięki za wskazówki i pomoc, rozrząd ogarnąłem w Sierpcu, przy okazji wymieniłem termostat. Stary na trasie trzymał max 50-60 stponi mimo sprawnego podgrzewacza płynu, w mieście trochę lepiej. Teraz 5-6 km trasy i trzyma równo pod 90 stopni. Mam jeszcze jeden temat, problem z tyłem, koła stoją tak / \ na lodzie tył trochę lata na boki, na suchym ok, żadnych stuków, abolutna cisza ale od wewnątrz tnie opony, jestem już umówiony na przegląd zawieszenia i wymianę czego trzeba, tylko potem chciałbym dać to komuś żeby pożądnie ustawił zbierzność i ewentualnie kąty, przerabialiście to?
kambizes55, mój kumpel odbiera w piątek w Płocku nową Avensis, musze z nim pogadać, może trochę zmieni zdanie na temat niekwestionowanej niezawodniści tej Japońskiej marki...![]()
A propos TOYOTY i jej niezawodności - niezawodne to one były daaaaawno temu, w czasach gdy samochód robiło się po to by klient jeździł nim prawie życie, później producenci (wszyscy) wpadli na genialny pomysł, że lepiej żeby Kowalski kupował kilkanaście samochodów w życiu, więc muszą się psuć.
Myślę, że teraz wszystkie nowe samochody są tak samo awaryjne i ja bym koledze nic nie odradzał (no chyba, że da się namówić na ALFĘ) - wszędzie teraz jest to samo, jedynie zawsze będę walczył z takim zupełnie bezpodstawnym stereotypem, że Toyoty są świetne a Fordy czy francuzy już nie, a Alfy jeszcze gorzej
i najlepsze to są w ogóle WieśVageny
![]()
trucha78 - co do ustawienia zbieżności to również robiłem to w serwisie Skody w Imielnicy, oczywiście jak to bywa w takich miejscach trochę grosza wyciągną, ale moim zdaniem zrobią to raz a dobrzeteż własnie muszę wymienić termostat, bo mam ten sam problem
btw. masz 166 po lifcie czy przed ?
kambizes - ze stereotypami walczyć możesz, ale raczej nie wygrasz![]()
Lichy, a ile Cię to kosztowało? Robiłeś cały zawias czy tylko geometrię? Z resztą wolę dopłacić i mieć frajdę z jazdy, min. dlatego kupiłem Alfę. Mam jeszcze Mondeo a w firmie Tourana i Volvo S80 do dyspozycji, ale to nie to samo...
Moja 166 przed liftem, jak dla mnie dużo lepiej wyląda niż ta po, a technicznie większej różnicy chyba brak.
Mechanik wsadził mi Verneta, koszt koło 200zł plus wymiana.