a mnie zastanawia gdzie w tej AR jest czujnik zmierzchu![]()
a mnie zastanawia gdzie w tej AR jest czujnik zmierzchu![]()
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
i "kierownicy multimedialnej"![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
buhaha
No handlarz zbyszek ma widzę tam dobre gadane
Aczkolwiek śledzę rynek 166ek i tą widzę od niedawna
Dlatego też pytam o nią...
Za 3 tygodnie lecę do PL więc może rozważę ją aczkolwiek szkoda mi auta zeby stała i nie była używana jak mnie nie ma w PL ;/
Kiedyś widziałęm testy głośności AR we wnętrzu pojazdu i widziałem, że 166 2.4mjtd 175km we wnętrzu jest cichsza niż 159 1.9jtdm 150km. Czy ktoś może potwierdzić? Nie pamiętam dokładnie jakie tam wyszły wyniki. Pytam bo już sam nie wiem czy szykować kase na 159 których na rynku jest multum, czy jednak wstrzymać się i poczekać na to jedyną 166 po całkowitym lifcie, których jest zdecydowanie mniej.
Myśle , że 166 i 159 to troszke inna liga. Wiadomo ze 159 to juz auto nowoczesne i bardzo dobrze wykonane ale to autko mniejsze.Co do 166. Polifów jest niewiele to fakt, ale i części do nich są bardzo drogie ( jtdm). Nie mówie juz o blacharce której ceny są kosmiczne w porównaniu do przelifta, ale dziś od jednego kolegi si edowiedzialem ze widzial chlodnice do jtdm 175hp za 850 zeta. Także nie mało.
Ja osobiście polifta bym nie kupował bo przerażają mnie ceny niektórych cześci, no ale wielu kolegów posiada takowe i śmigają. O albo bym kupił polifta ale jtd 10VTo by był złoty środek.
MArek posiada i 166 i 159 i jakoś ta 159 nei wyleczyła go z miłości do 166
159 jest coraz wiecej na ulicach bo ceny sa juz w miare rozsadne. A bedzi ejeszcze wiecej coś czuje. No ale autko tez ładne. Kup to które chceszWg mnie 166 rządzi.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 30-03-2014 o 20:19
[C
Człowiek od którego kupiłem swoją obecną 166, jeździł już 159. I jednym z minusów jakie podał na niekorzyść 159 to właśnie hałas. Wg niego 166 jest dużo lepiej wyciszona.
To ciekawe, bo zauważyłem że w 166 jest dużo głośniej niż w Lancii Kappa.
Kappa to jednak luksusowy samochód był ... 170/h i pełna cisza.
Ostatnio edytowane przez marian666666 ; 30-03-2014 o 20:34
Marys ale przecież kappa to w zasadzie bliżniak 166. Z drugiej strony lancia to marka luksusowa a alfa to sport i elegancja... Ale jak ta kappa brzydko wygląda. LAta 80 pełną gęba a 166 sie nei chce zestarzeć mimo wieku!
166 w porównaniu do 156 jest napewno o wiele cichsza. Auto nie męczy w długich trasach. Chce sie tym samochodem poprostu jezdzić i jezdzić i jezdzic![]()
[C
Mam 166 i 159. Największym minusem mojej 159 to ten gruźlik. No jakoś nie mogę się z dieslem oswoić. Dlatego też ciężko mi porównać głośność. 166 póki mocno jej nie wkręcę jest w środku cisza. 159 na wolnych klekocei słychać to w środku strasznie. Jak się już jedzie jest ok. Chyba ciut głośniej ale to za pewne przez to że to diesel. Szum wiatru pomijalny w obu. Wyciszenie zawiasu na pewno na + dla 159. Za to szuterek w środku słuchać jakbyś kamienie na szybę sypał
zero wyciszenia nadkoli. Gdzie w 166 kamyczków praktycznie nie słychać.
Zaletą 159 jest zawias. Pewniejszy, precyzyjniejszy. To czuć wyraźnie. Dziury połyka świetnie. W 166 niestety już nie tak dobrze. Co prawda obecną mam obniżoną i utwardzoną ale pamiętam jak jeździłem poprzednią w serii a jak teraz 159. Czuję że 159 mniej bolą dziuryznacznie mniej
A jeżeli już chodzi o wybór to jeżeli ktoś się zastanawia pomiędzy tymi dwoma to niestety ale nie znajdzie cech wspólnych poza logiem. TO są inne klasy i to na prawdę czuć.
Dodano po 2 minutes:
Marian. Lepiej się nie wypowiadaj bo Twoja łupa jest w stanie agonii więc wyznacznikiem ciszy to być nie może na pewnoodnośnie kappy... cóż, może nie porywa tak jak alfa, nie mniej jednak niewiele brakowało mi do jej zakupu. A i może kiedyś jeszcze zagości
jak działki dokupię bo mi się auta nie mieszczą
![]()
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 30-03-2014 o 20:36 Powód: Dodano