Strona 21 z 38 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 378

Temat: Moduł usb emulator zmieniarka cd alfa romeo

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

Ja też sledze temat z niecierpliwością jaki będzie finał bo też jestem zainteresowany kupnem jakiegoś emulatora ale w tej chwili mam ważniejszą sprawę.. wymianę sprzęgła

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał bogbit Zobacz post
    Oj Panowie, Panowie. Od początku warunki dyktuje Szerszeń i my jak te potulne baranki na to się godzimy. Zaproponował 500 i jest ok. Jeszcze nikt nie próbował z Nim negocjować. Żeby nie było, również jestem zainteresowany zakupem jakiegoś urządzenia, zamiennika oryginalnej zmieniarki. Jednak bez przesady z tą ceną.
    To wynika z faktu, że Szerszeń jest zaufaną osobą wśród alfaholików i wszyscy wierzymy, że nie robiłby nas na szaro, więc skoro mówi że lepiej jak 500 się nie da, to zapewne taka jest prawda. Proste.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Police
    Auto
    AR 166 2,4JTD 2003 r.

Domyślnie

A jakie to ma znaczenie, czy Szerszeń jest osobą zaufaną, czy nie? To może zapłaćmy po 1000 zeta, bo to super gość. Szerszeń bez obrazy, nie znam Ciebie. Przecież mówimy o kupnie określonego towaru i tylko to się liczy. Interesuje nas jakość wyrobu, norma, marka. Co mnie obchodzi, kto to sprzedaje. Ja tylko mówię, że w handlu istnieje termin "negocjacje". A tutaj od początku sprzedający dyktuje warunki. Powiedział, że nie zejdzie poniżej 500 i co z tego wynika? Jak nie zejdzie poniżej to trudno, kupujemy. Tak się robi biznesy?

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

A jakie to ma znaczenie, czy Szerszeń jest osobą zaufaną, czy nie? To może zapłaćmy po 1000 zeta, bo to super gość. Szerszeń bez obrazy, nie znam Ciebie. Przecież mówimy o kupnie określonego towaru i tylko to się liczy. Interesuje nas jakość wyrobu, norma, marka. Co mnie obchodzi, kto to sprzedaje. Ja tylko mówię, że w handlu istnieje termin "negocjacje". A tutaj od początku sprzedający dyktuje warunki. Powiedział, że nie zejdzie poniżej 500 i co z tego wynika? Jak nie zejdzie poniżej to trudno, kupujemy. Tak się robi biznesy?
    500 zł to cena jakiej nie dostał nikt na Świecie. To obniżka o 30% w stosunku do ceny regularnej i niższa o jakieś 15% niż dostają inne kluby. Szerszeń musi takie rzeczy uzgadniać z kolegami, a oni nawet swoim ziomalom nie sprzedają w takiej cenie, jaką Wam zaproponowałem.
    Poza tym Szerszeń nikogo nie namawia, ani nie zmusza do zakupu, ba, nawet jakoś nachalnie nie agituje Loudlinka. Każdy robi ze swoją kasą, co chce. Kto chce kupić, zapraszam, kto nie chce, to trudno.
    Ktoś poświęcił na to swój czas i chce na tym zarobić, to po pierwsze, a po drugie Loudlink jest produkowany w Europie, a nie w Chinach, gdzie za dolara masz dniówkę.

W serwisie też negocjujesz ceny, argumentując, że kawałek aluminium z wtłoczoną gumą nie jest wart 3 stów więc tyle za niego nie zapłacisz?
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Alfa i Omega Avatar drobiazdzek
    Mieszka w
    KOL..../ SO.....
    Auto
    auto na ropa

Domyślnie

aleś mu pojechał..., i dobrze!!!
    nie ma już BELLI..., czekam na lepsze czasy....

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Poza tym Szerszeń nikogo nie namawia, ani nie zmusza do zakupu, ba, nawet jakoś nachalnie nie agituje Loudlinka. Każdy robi ze swoją kasą, co chce. Kto chce kupić, zapraszam, kto nie chce, to trudno.
    Ktoś poświęcił na to swój czas i chce na tym zarobić, to po pierwsze, a po drugie Loudlink jest produkowany w Europie, a nie w Chinach, gdzie za dolara masz dniówkę.

W serwisie też negocjujesz ceny, argumentując, że kawałek aluminium z wtłoczoną gumą nie jest wart 3 stów więc tyle za niego nie zapłacisz?
    Też nie możesz mówić, że chiński kawałek aluminium z wtłoczoną gumą jest jakąś marną tandetą. Bo z tego co piszesz właśnie to wynika. A tak w ogóle, to nie odpowiedziałeś na moje wcześniejsze pytanie To już nie są te czasy co kiedyś, w których napis "made in china" oznaczał tandetę. W chwili obecnej niemarkowe sprzęty pochodzenia Chińskiego bardzo często są takiej samej klasy jak sprzęty markowe i w niczym im nie odbiegają. W każdym razie musisz przyznać, że w chwili obecnej nie ma żadnej alternatywy dla loudlinka odnośnie AR166 (przynajmniej jeśli chodzi o sprzęt przetestowany i w 100% współdziałającym z ICSem). Z tego wynika, że loudlink jest w tej sferze monopolistą i generalnie może rzucać ceny jakie chce bo nie ma żadnego konkurenta.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Police
    Auto
    AR 166 2,4JTD 2003 r.

Domyślnie

Witaj Szerszeń, Twoje argumenty trafiają do mnie w 100 procentach. Jakbym ja był sprzedawcą też bym tak mówił. Ty twierdzisz, że nikt na świecie nie dostał takiej ceny. Nie wiem, może tak, może nie. To jest zupełnie normalne, że sprzedawca chce uzyskać za towar jak najwięcej. Używa do osiągnięcia celu różnych argumentów tj, jakość wykonania, robione w EU, koszty produkcji, itd. Ty twierdzisz, 15%, 30%. I co z tego? Ja z kolei jako kupujący, chcę kupić jak najtaniej. Jakbym był przedstawicielem kupujących, tobym powiedział tak. Biorę 20 szt. za 350 zł. Jak nie to próbuj sprzedawać po jednej sztuce za 700. Właśnie na tym to polega, argument na argument. Ty podchodzisz do sprawy jak sprzedawca, natomiast wszyscy chętni traktują sprawę emocjonalnie, ponieważ chcą kupić to coś do SWOJEGO SAMOCHODU, i godzą się za 500. Powtarzam, jest to cena z góry ustalona przez Ciebie. Może byś trochę "zjechał"? Od początku jest 500, ja proponowałem 350, Ty dalej swoje. Zgadzam się z przedmówcą, występujesz w roli monopolisty. Tylko czy aby na pewno? Może jednak deptają Wam po piętach?
    A tak na marginesie, czy chodzi tu o to, kto komu "pojechał"?
    Ostatnio edytowane przez bogbit ; 21-04-2011 o 19:41

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Skor otylko mała grupka ludzi na całym świecie ZADAŁA SOBIE TRUD żeby rozgryźć system sterowania zmieniarką, to może sobie cenić jak się jej podoba.

Znacie dowcip o mechaniku starej daty który naprawił BMW w którym zaciął się drążek zmiany biegów?

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

Od początku jest 500, ja proponowałem 350. Ty dalej 500, ja mówię 400. To jak?
    Myślę, że jest to rozsądna cena za urządzenie przetestowane i w 100% działające produkcji europejskiej. Przy zakupach grupowych pewnie dalibyście radę zjechać z ceną w audiostradzie do 300 zł a może i jeszcze więcej jeśli ludzie by chcieli xcarlinki do innych modeli. Jednym słowem 400zł jest rozsądną propozycją za loudlinka.

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Skor otylko mała grupka ludzi na całym świecie ZADAŁA SOBIE TRUD żeby rozgryźć system sterowania zmieniarką.
    Tego nie możemy być pewni dopóki ktoś nie przetestuje tego urządzenia od audiostrady.

to może sobie cenić jak się jej podoba.
    Nie zmienia to faktu że firma ma monopol na urządzenie i za wysoko je ceni.

Znacie dowcip o mechaniku starej daty który naprawił BMW w którym zaciął się drążek zmiany biegów?
    Nie znam

royal86
    Gość

Domyślnie loudlink

Hej, ja tez chciałbym sie wpisac na listę chętnych na loudlinka , kto to prowadzi?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia