Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Podobają mi się te wydechy. Trochę jak w Lexusie IS-F (ale nie aż tak przekombinowane na szczęście).

Co do serwisów. Ja nie narzekam na ASO Alfy. Ważne będzie podejście obsługi, które może dużo nadrobić (patrz fatalna obsługa w VAGu)
    Serwisując AR GT dostałem Fiata 500, za A4 dostałem VW Polo, za Panamerę Insignię. Nikt nie da takiego samego auta, wiadomo, ale też nikt nie da Pandy. A najważniejsze, żeby jak najmniej było takich sytuacji
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał jaceku Zobacz post
    w salonach Fiata w których ja byłem też przeważnie jest miejsce, żeby usiąść i napić się kawy.... ale reszta pozostaje j/w wspomniałem...
    serwisowałem auta w 3-4 salonach Fiata i prawie zawsze jako zastępcze otrzymywałem jakiegoś łupa z przebiegiem z telepiącym zawieszeniem itd... przyglądając się pozostałym autom zastępczym, nie widziałem praktycznie nigdy jakiegoś "lepszego" auta...
    Ostatnia historia z jednego z większych ASO w Polsce - uszkodzony silniczek klimy:
    a/ zastępczak - Ypsilon TwinAir, MASAKRA, chociaż mieli jeszcze Jeepy...
    b/ przebieg naprawy - wymieniona przednia szyba (!!!), bo pękła w trakcie operacji
    c/ przednie wycieraczki przykręcone kompletnie źle - musiałem wracać do serwisu
    d/ połamana zaślepka z prawej strony tunelu środkowego - wciśnięta na "słowo honoru", wobec czego wyleciała przy ostrzejszym zakręcie - do wymiany, wolę nie wnikać, co się mogło wydarzyć pod deską
    e/ wyjęcie deski wymaga zdjęcia kierownicy, a to z kolei przebicia osłony kolumny - więc samochód dostałem z dziurami w kolumnie kierownicy

W serwisie brak Wi-Fi, brak śmietanki do kawy, kubki tylko plastikowe - można by jeszcze pisać i pisać...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    Nie wiem czy te duże światła poniżej głównych lamp też będą w realu, ale mimo to całość mnie urzekła! T
    Tam nic takiego nie ma .

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

No, dla mnie też się milsi zrobili po tym jak napisałem lata temu. I co z tego, skoro wcześniej marudzili że nie w ich salonie auto kupione dając ewidentnie do zrozumienia że kłody pod nogi w związku z tym będą rzucać? i co z tego skoro w którymś z dwóch ASO podmieniono mi nową oryginalną część na używaną uszkodzoną i przez polutowanie przewodów odpowiednie próbowano to zataić ? to ja się mam jako klient w detektywa bawić tracić masę czasu na nieskuteczne "naprawy" i pisma pisać itd itp ? W ogóle że takie coś miało miejsce! Przecież to praktyka właśnie polmozbytów i wszechwładnych panów 'mistrzów' tam. A nie wspomnę o notorycznych powrotach po "naprawach' na naprawienie tego co źle poskłądali itp ( np krzywo przykręcona kierownica, ech...) Zdanie mam i nie ja jeden o sieci polmozbyt/fiat/AR w naszym kraju, może się i zmieniło tam coś, sprawdzać mi się nie chce. Może kolejne pokolenia tego nie doświadczą. Ale spokojnie, zanim Giulia do sprzedaży faktycznej wejdzie jeszcze się pokolenia zmienią
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 23-06-2015 o 14:50

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał MichAlfa Zobacz post
    A ja jestem o tym przekonany :p
    Nie spodziewajcie się dużo niższej ceny niż za A4 / 3 / C..
    ma się sprzedawać 400 tysięcy alf romeo rocznie, obecnie sprzedaje się chyba koło 60 tysięcy?
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    ma się sprzedawać 400 tysięcy alf romeo rocznie, obecnie sprzedaje się chyba koło 60 tysięcy?
    Tak, ale to jest długoterminowy plan... dopiero jeden model wychodzi a ma być kilka. To jest do zrobienia bez problemów.
    Zrobić dobre auta, szersza gama i rynek USA. Założe się, że jeśli nie będzie żadnych kryzysów i firma nabierze rozpędu to pół miliona rocznie nie będzie stanowić problemu.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Tam nic takiego nie ma .
    To dobrze! Dzięki, nie widziałem tego GIF-a :-)

ps. cena od 150k PLN to początek - wiem o tym, ale nie zarabiam 4k EUR, jak koledzy konsultanci z wawy na kontrakcie, tylko robię z korpo w Ciemnogrodzie i jeśli kiedyś na "coś" odłożę, to na pewno na nic droższego (obym się mylił)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ostatnia historia z jednego z większych ASO w Polsce ...
    Nie tylko w takich salonach się zdarzają wpadki. Pomyśl sobie, że wymieniasz klocki w Porsche, wyjeżdżasz z ASO i po paruset kilometrach od wyjechania, gdzie akurat jesteś w trasie zapala się kontrolka od hamulców...
    Okazuje się, że ASO źle założyło klocki przez co uszkodzili zarówno klocki, jak i tarcze!
    A w Audi natomiast przy przeglądzie okresowym drzwi mi porysowali...

Nie ma co generalizować, chociaż jak wspomniałem cały VAG jest u mnie na straconej pozycji.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sedan 1.9 190 KM & 430 nm

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post

Ponieważ kocham sedany to patrząc na ten kamuflarz, a z pewnością jest to kontrolowany przeciek, uważam, że jutrzejsza prezentacja Tipo 952 ukaże spektakularną bryłę Alfa Romeo berlina.

Nie wiem czy te duże światła poniżej głównych lamp też będą w realu, ale mimo to całość mnie urzekła! Ta bryka warta będzie tych 150kPLN!

źródło/source: http://www.alvolante.it/news/alfa-ro...giulia-spy_2_7

Pozdr.,
    L.
    Coś wyczuwam, że pod tym kocem faktycznie kryje się Giulia.
    Myślę, że Giulia to będzie coś w stylu A5 w Audi.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

A więc jednak nazwa ->>> GIULIA<<<-

http://www.omniauto.it/magazine/3117...trato-brevetto