Powiem wam że ten przekaźnik tak na siłę to do niczego nie jest potrzebny. Podłączałem każdy rodzaj Ledow ( z wyjątkiem Duolight'ów ) bez przekaźnika i działają jak należy ( nawet takie zwykłe ,dwuprzewodowe ). Plus podpinasz pod "+" z zapłonu a minus ( z lamp LED ) pod np." Styk "+" żarówki postojowej. Jak postoje są wyłączone to LEDy kradną masę przez postojowke i świecą. Jak zapalisz postoje to "+" na postoju powoduje zgaśnięcie LEDa . Zwarcia nie ma bo LED przepuszcza prąd tylko w jedną stronę.
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
W dalszym ciągu moje światła dzienne 2w1 z kierunkami nie działają jak powinny. Podłączyłem przekaźnik jak należy po poradzie kolegi "magil" za co bardzo dziękuję. Czarny stacyjka,biały światła dzienne, czerwony postojówki ja dałem mijania, żółty masa, niebieski nie podłączamy. Problem jednak dalej pozostał. Ale do rzeczy. Zakupiłem światła dzienne 2w1. Początkowo podpiąłem je bez żadnych przekaźników. Plusa dałem do zasilania stacyjki no a adaptery od ledów do gniazda kierunków. Wszystko działa jak należy tyle, że podczas włączenia świateł mijania dzienne nie gasną tak jak powinny. Podłączyłem więc przekaźnik 4120 który był dołączony do zestawu zgodnie ze schematem z jednym tylko odstępstwem, że zamiast + postojówki dałem + ze świateł mijania. Szczęśliwy, że się udało za chwilę stałem się bardzo wkur...ny. Otóż światła dzienne w ogóle się nie zapalały. Postojówki, mijania i drogowe działały ok ale dzienne ni huhu. Przekaźnik pyka czyli normalnie działa. Czy problem może leżeć w tym, że zamiast + z postojowych dałem + z mijania? Pomóżcie koledzy bo już przestaje tracić nadzieję, że uda mi się to podłączyć samemu by działało jak należy.
Ostatnio edytowane przez wprpiotrwpr ; 16-08-2017 o 23:40
Miałem na myśli wykonanie dodatkowego obwodu zasilania w aucie przez przekaźnik z zasilaniem z aku. Ale czaję co masz na myśli![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam co myślicie o tej ofercie i jak ma się do Polskiego prawa ? ( homologacja ) ponieważ zastanawiam sie nad kupnem tego .
http://allegro.pl/modul-swiatel-dlug...152010693.html
W przypadku lamp 159 nie będzie to legalne. Brak homologacji dla lampy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nawet z homologacją by nie przeszło, bo "światła długie" są zbyt daleko oddalone on bocznej krawędzi pojazdu (> 40 cm) by reflektor mógł być używany jako DRL.