No właśnie , instalacja super dopóki coś nie siądzie, wtryskiwacze już po 100000 potrafią lać, u mnie były już wymieniane bo jest na nich data 2005, a nie 99, a auto ma nabite już przeszło 300 tysiaków więc się nie dziwię, dodam, że już sprawdzałem kolejny komplet wtryskiwaczy (używanych) i też wszystkie lały, Jakie masz wtryski? powinny być fioletowe w 1.6, a w 1.8 brązowe
Fioletowe mam. Używki są po około 150,00 PLN
To masz jeszcze pół biedy, fioletowe są bardziej dostępne, brązowe to już totalna egzotyka...
Dokładnie, brązowe rzadko kiedy się widuje.
Zabieram się za rozkręcanie wtryskiwaczy.
Kurdę, z tego co mi wiadomo to są one nierozbieralne, a jak iglica ma mikropęknięcia to nic już nie pomoże, chyba że jest zasyfiony i pozostaje wtedy czyszczenie chemiczne i w myjkach ultradźwiękowych, ja wymieniłem oringi w miejscu mocowania wtrysków do kolektora i na dyszy, bo wewnatrz wtryskiwaczy jest to jakby niemożliwe, ale mogę się mylić więc mnie poprawcie gdy piszę głupoty, ja oddałem do regeneracji tu : http://www.regeneracja.wtryskiwaczy.pl/ samochód już nie wybuchł, przez pierwsze tygodnie palił ładnie , a potem coraz gorzej...
Z tego co widzę na fotce technicznej to są rozbieralne no, ale też mogę się mylić. Jak już będę miał rozebrane to będę działał.
Wtryskiwacze wymontowane. Teraz rozkminić trza jak są zmontowane aby je rozebrać. U góry jest nakrętka ale nie chcą wyjść z obudowy.
![]()
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 26-03-2014 o 10:04
Samochód odpalił dosłownie idealnie, nic się nie zająknał, jeszcze jutro powtórzę eksperyment, w sumie to tego się spodziewałem bo jak kiedyś wyjeździłem gaz do zera, tak aby silnik zgasł na jałowym to już można było odczuć poprawę przy odpalaniu na drugi dzien, no chyba że mam halucynacje
Ale,ciągle jest pewien problem: jak wciskam gaz podczas ruszania na zimnym to samochód zamiast przyspieszać zwalnia, jakby nie dostawał paliwa, zaszarpie i pojedzie,
na gazie nigdy się z tym nie spotkałem, ogólnie na LPI auto ma lepszą elastyczność i silnik pracuje płynniejmoże to związane z ecu, bo mam fabryczne bez modyfikacji
Oringi wymienione i zapalił oczywiście na dotyk. Jutro z rana będę wiedział wszystko, dzisiaj już go nie uruchamiam.