Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 12131415161718192021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 236

Temat: Stelvio Quadrifoglio.

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Faktycznie, ujęte bardzo trafnie. Życie jest krótkie, szkoda odmawiać sobie przyjemności.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Faktycznie, ujęte bardzo trafnie. Życie jest krótkie, szkoda odmawiać sobie przyjemności.
    Ja mam zwykłe stelvio, Q w planach, ale już nie raz słyszałem, że Włoszka to moja druga kobieta, a może nawet pierwsza

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Mocne deklaracje lecą na forum - dobrze, że nasze kobiety nie czytają tych stron

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Ale właśnie ja to słyszałem od mojej małżonki

Użytkownik Świeżak
    Auto
    forester xt

Domyślnie

Kurcze coraz więcej wątpliwości, w necie róznice piszą o awaryjności wersji Q -ktoś może coś napisać jak się sprawuje przy jakiś większych przebiegach...?
    Ważne dla mnie jest możliwośc obłsugi serwisowej na miejscu w Lublinie -a tu każdy mówi inaczej ... sprzedawców mam na myśli ale nie wiem czy warunkiem zachowania gwarancj jest serwisowanie w ASO czy w ASO z autoryzacją Q -jeśli coś takiego jest w ogóle?
    Abonament nie rozwiązuje problemu bo samochód stoim, płacisz kupe kasy a nie jezdzisz - dostałem propozyjce abonamentu i tam jest opcja samochodu zasteoczego ale na kilka dni w roku
    a naprawa Q pewnie może potrwać -przerabiałem oczekiwanie na części w Subaru.

Czy ktośc może pomóc w odpowiedzi na powyzsze pytania. Czy asistsance Alfa Romeo działa jako tako? czy wykupowaliście przedłużoną gwarancję?

Z góry dziękuje za pomoc

- - - Updated - - -

Pomóżcie bo jeszcze kupie Skode

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Kup skode jak czytasz o alfie w internecie o awaryjnosci.

ZBANOWANY Świeżak
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280hp / AR Stelvio 2.9 510hp

Domyślnie

Mam Stelvio Q od 9 miesięcy i przejechane ok 13k. Oprócz skrzypiącego jak furmanka tunelu środkowego nic się nie dzieje. Niedługo 1szy przegląd i mam nadzieje, ze coś z tym skrzypieniem zrobią. Przyjemność i radość z jazdy ogromna, nigdy jeszcze nie spotkałem Stelvio Q na ulicy no i nie ma miejsca na zamocowanie lufy
    Bardzo lubię ten samochód
    Ostatnio edytowane przez Mariusz11 ; 04-06-2020 o 19:28

Użytkownik Świeżak
    Auto
    forester xt

Domyślnie

Cytat Napisał marekkoczta Zobacz post
    Kup skode jak czytasz o alfie w internecie o awaryjnosci.
    Pytam na forum, a niby skąd mam czerpać według Ciebie wiedzę ? od mechaników? znajomych? Owszem mam kilku znajomych którzy od lat jeżdzą alfami ale nikt z nich nie posiadał wersji silnikowej Q 510 KM...

pytam o konkretne rzeczy posiadaczy o przedłużoną gwarancje, assistance alfy, możliwośc serwisowania Q w każdym ASO -jeśli masz jakąś wiedzę na temat Q to się podziel

ZBANOWANY Świeżak
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280hp / AR Stelvio 2.9 510hp

Domyślnie

Cytat Napisał Blady1 Zobacz post
    Pytam na forum, a niby skąd mam czerpać według Ciebie wiedzę ? od mechaników? znajomych? Owszem mam kilku znajomych którzy od lat jeżdzą alfami ale nikt z nich nie posiadał wersji silnikowej Q 510 KM...

pytam o konkretne rzeczy posiadaczy o przedłużoną gwarancje, assistance alfy, możliwośc serwisowania Q w każdym ASO -jeśli masz jakąś wiedzę na temat Q to się podziel
    Mam Q w wynajmie na 2 lata, wiec przedłużonej gwarancji nie mam. Jezeli miałbym ją kupić to na pewno przedłużona gwarancje bym brał. Na Stelvio zony 280KM mam do 5 lat. W 3-mieście są dwa serwisy i oba mogą Q serwisować.
    Ostatnio edytowane przez Mariusz11 ; 04-06-2020 o 19:35

Użytkownik Świeżak
    Auto
    forester xt

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz11 Zobacz post
    Mam Stelvio Q od 9 miesięcy i przejechane ok 13k. Oprócz skrzypiącego jak furmanka tunelu środkowego nic się nie dzieje. Niedługo 1szy przegląd i mam nadzieje, ze coś z tym skrzypieniem zrobią. Przyjemność i radość z jazdy ogromna, nigdy jeszcze nie spotkałem Stelvio Q na ulicy no i nie ma miejsca na zamocowanie lufy
    Bardzo lubię ten samochód
    Dzieki a można wiedzieć co z serwisem, czy ASO sprawdzałeś pod katem autoryzacji na Q ? chyba że nie ma czegoś takiego i mozna w każdym ASO przegląd zrobić ?